Vreme čitanja: oko 1 min.

Narko kartel se izvinio zbog otmice i smrti Amerikanaca u Meksiku: Odgovorne za nasilje predaće policiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tvrdi se da su "pojedinci" delovali protivno pravilima kartela

  • 0
Meksiko policija Foto: Tanjug/AP

Meksički narko kartel danas se izvinio zbog smrti dvojice Amerikanaca koji su zajedno sa još dva američka državljana oteta u Meksiku.

Kartel je u pismu u koji je AP imao uvid osudio nasilje i najavio da je članove umešane u ubistvo predao nadležnima. Jedan visoki policijski zvaničnik rekao je za NBC News da američke vlasti veruju da je pismo verodostojno.

"Zalivski kartel Škorpioni najoštrije osuđuje događaje od petka 3. marta u kojem je jedna nedužna majka poginula a četvorica Amerikanaca oteta od kojih su dvojica ubijena", kaže se u pismu.

Zbog toga, kako dodaje kartel, "odlučili smo da predamo one koji su u to umešani i direktno odgovorni za ove događaje a koji su svo vreme delovali samostalno i nedisciplinovano i protiv pravila po kojima je kartel uvek delovao".

Dvojica Amerikanaca, koje su meksički zvaničnici identifikovali pod imanima Šeid Vudard i Zindel Braun, pronađeni su mrtvi u drvenoj kolibi jugoistočno od Matamorosa, pograničnog grada u državi Tamaulipas, gde su u petak oteta četvorica Amerikanaca.

Nadležni su od početka verovali da su Amerikanci koji su u Meksiko otišli iz zdravstvenih razloga oteti greškom, a FBI je bio ponudio nagradu za njihov pronalazak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA