Vreme čitanja: oko 1 min.

Jevgenij Prigožin najavio da će se kandidovati za predsednika Ukrajine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prigožin je rekao da očekuje da će se za ovo mesto takmičiti s bivšim predsednikom Petrom Porošenkom i sadašnjim predsednikom Volodimirom Zelenskim

  • 5
Yevgeny Prigozhin, Jevgenij Prigožin Foto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia

Vođa paravojne ruske grupe Vagner Jevgenij Prigožin rekao je da  namerava da se kandidouje za predsednika Ukrajine 2024. godine.

"Gledajući sve oko sebe, imam političke ambicije. Odlučio sam se da se kandidujem za predsednika 2024. godine. Za predsednika Ukrajine", rekao je Prigožin.

Prigožin je rekao da očekuje da će se za ovo mesto takmičiti s bivšim predsednikom Petrom Porošenkom i sadašnjim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

"Ako pobedim na predsedničkim izborima u Ukrajini, onda će sve biti u redu, momci, granate neće biti potrebne", rekao je.

Na pitanje zašto se žali na slabu distribuciju ruske odbrambene industrije municijom i ne kupuje ga sam, Prigožin je rekao da će, ako sve kupi svojim novcem, to biti "državno upravljanje, a ne biznis".

Prema njegovim rečima, Vagner grupa svakog meseca treba oko 10.000 tona municije u vrednosti od oko milijardu dolara. O ljudskim gubicima Prigožin je rekao da "borci u ratu ginu u svakom slučaju, rat je tako izmišljen da jedna vojska ubija drugu".

Vagner je paravojna Putinova formacija koje se sumnjiči za brojne zločine. Prigožinova najava očita je provokacija, jer je teško verovati da će izbori biti održani na način da Zelenski i Prigožin budu protivkandidati.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    11. mart 2023 | 19:49

    PREDSEDNIK CELE EVROPE KAO DELA RUSKE FEDERACIJE !!! SLAVA PUTINU !!! SLAVA RUSIJI !!!

  • 534

    11. mart 2023 | 19:11

    I Milo Đukanović će se kandidovati.

  • Ww

    11. mart 2023 | 19:02

    Kandidat za predsednika Rusije samo što ne sme da kaže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA