≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Muškarac tužio tri drugarice svoje bivše žene jer su joj pomogle da abortira: Mogao bi da dobije milion dolara

Vreme čitanja: oko 3 min.

Muškarac iz Teksasa tužio je tri prijatelja svoje bivše žene za milion dolara nakon što su joj pomogle da abortira, dok razmena poruka otkriva da se plašila da će to "iskoristiti protiv nje" da bi je zadržao u vezi

  • 1
Amanda Zurawski

Mark Silva iz Teksasa tužio je tri prijateljice svoje bivše supruge za krivičnu smrt i zaveru nakon što je saznao za abortus koji se dogodio bez njegovog znanja. Silva poseduje SMS poruke u kojima su žene pisale o njemu i u kojima se njegova bivša žena žalila da se plaši da će on trudnoću "iskoristiti" kao način da je zadrži u vezi.

On je tri žene tužio za milion dolara.

Silva je podneo tužbu u Galvestonu i tvrdi da je abortus ekvivalentan ubistvu po zakonu Teksasa.

Ova tužba mogla bi da otvori sasvim nova pravna pitanja u Teksasu. Silva tvrdi da je za

Čini se da je tužba otvorila nova pravna pitanja u Teksasu, a Silva tvrdi da je tek nedavno saznao za prekid trudnoće, u julu prošle godine, nakon što je Vrhovni sud poništio Rou protiv Vejda, što je omogućilo da pojedinačni zakoni o abortusu stupe na snagu u različitim državama, prenosi Dailymail.

Tužba tereti tri žene da su pomogle u nabavci tableta za abortus i da su ubedile Silvinu tadašnju ženu da sakrije svoje "ubilačke namere".

Džonatan Mičel, bivši tužilac koji je takođe pomogao u stvaranju zabrana abortusa u Teksasu, zastupa Silvu koji tuži za nezakonitu smrt i zaveru. Na njegovoj strani je i državni predstavnik Brisko Kejn.

- Svako ko je umešan u distribuciju ili proizvodnju pilula za abortus biće tužen. To uključuje CVS i Volgrins (marketi) ako se njihove pilule za abortus nađu u našoj državi - rekao je Kejn za Houston Chronicle.

Vendi Dejvis, viši savetnik za organizaciju "Planed Parenthood" u Teksasu, rekla je da je ogorčena, ali da nije iznenađena tužbom.

- Ova tužba je direktan rezultat opasne politike koju zastupaju guverner Greg Abot i njegove pristalice. To je uznemiravanje koje je sankcionisala država i mi to nećemo da trpimo - rekla je.

Silva, koji se razveo od svoje supruge u februaru 2022. godine i sa njom ima još dvoje dece, ne vodi tužbu protiv nje. U tužbi se navodi razmena tekstualnih poruka između žena i Silvine bivše supruge o "Aid Access" - organizaciji koja šalje tablete za abortus poštom. Prema tužbi, žene su rekle da bi dobijanje tableta poštom moglo biti kompikovano i umesto toga su odlučile da ih pronađu u Hjustonu. Dve prijateljice su ponudile Silvinoj bivšoj ženi svoje domove da tu uzme pilulu i prođe kroz abortus.

Tužba uključuje printskrinove poruka koje takođe pokazuju da je bivša supruga zabrinuta zbog Silvine reakcije na abortus.

- Znam da će u svakom slučaju to iskoristiti protiv mene - napisala je ona, dodajući da bi trudnoću mogao iskoristiti kao razlog da ostanu zajedno ili se postavio kao da "ima pravo da utiče na njenu odluku".

- Samo brinem za tvoje emocionalno stanje i da će on uspeti da ti se "uvuče u glavu" - napisala je jedna od njenih prijateljica.

- Izbriši sve razgovore od danas - napisala je druga.

Ova vest dolazi nekoliko dana nakon što je pet žena odlučilo da tuži državu Teksas jer im je odbijen abortus uprkos rizicima za njihove živote i njihovu nerođenu decu, jer lekari tvrde da se plaše posledica čak i u retkim okolnostima kada im je zakonski dozvoljeno da prekinu trudnoću. Jednoj od njih je prekid trudnoće odbijen jer nije bila "dovoljno bolesna". Ona je dva puta dobila sepsu, a jedan od jajovoda joj je potpuno zatvoren nakon što joj je nije dozvoljeno da prekine trudnoću.

Video: Suzavcem sa Kapitola po demontrantima: Opšti haos u SAD tokom protesta protiv zabrane abortusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zene

    12. mart 2023 | 04:46

    Umesto da sprece zacece traze pravo na abortus tj ubistvo,satanizam na delu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA