Vreme čitanja: oko 1 min.

Premijer Gruzije kritikovao lidere Ukrajine: "Umešani su u proteste u Tbilisiju"

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je poručio da bi ukrajinske vlasti "trebalo da vode više računa o sebi i svojoj zemlji"

  • 1
Gruzija protest Foto: Tanjug/AP

Gruzijski premijer Irakli Garibašvili zamerio je ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom i drugim ukrajinskim političarima zbog njihove podrške protestima u Tbilisiju.

"Kako čovek koji je je na čelu zemlje koja je u ratu nađe vremena da reaguje na destruktivnu akciju nekoliko hiljada ljudi u Gruziji? To je direktan dokaz da je on umešan, motivisan da se i ovde nešto desi", rekao je Garibašvili u intervjuu za televiziju Imedi, prenosi TASS.

On je izjavio da su Vitalij Kličko, David Arahamija, Mark Fejgin i brojni ukrajinski političari prepoznati u Rusiji kao strani agenti.

"Jadni gubitnici su izašli da kažu da su potrebne promene, neki scenario kao što je na primer državni udar. To je otvoreno mešanje u unutrašnje poslove Gruzije", rekao je Garibašvili.

On je poručio da bi ukrajinske vlasti "trebalo da vode više računa o sebi i svojoj zemlji", a Gruzija, prema njegovim rečima, može i sama da se brine o sebi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    13. mart 2023 | 02:34

    Pa Ukrajina samo radi ono što su im Amerikanci naredili, kao i svaki poslušni rob i izdajica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA