≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Protesti u Sofiji: Stotine ljudi traži neutralnost Bugarske od rata u Ukrajini

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bugarski nuklearni fizičar Hristo Lavčijev, poručio je vladi Bugarske da se ne poigrava sa ratom, jer kako je rekao "Ko se igra rata između NATO i Rusije, igra se sa Trećim svetskim ratom"

  • 1
Bugarska protesti Foto: Tanjug/AP

Zahtevajući potpunu neutralnost Bugarske od vojnog sukoba u Ukrajini, stotine građana protestovalo je danas na Trgu Atanasa Burova u Sofiji

Građani okupljeni ispred predsedničke palate molili su se za mir noseći trasparente na kojima je pisalo "Bugarska zona mira - Ne pucamo u braću", "Opet istočni front - ali bez nas", "Bez bugarskih dečaka u klanici", prenela je novinska agencija BTA, piše Tanjug.

Bugarski nuklearni fizičar Hristo Lavčijev, poručio je vladi Bugarske da se ne poigrava sa ratom, jer kako je rekao, "ko se igra rata između NATO i Rusije, igra se sa Trećim svetskim ratom".

Građani koji učestvovali u protestu skandirali su protiv NATO, a oko fontane ispred predsedničke palate na tri mesta su prikupljani potpisi za očuvanje bugarske nacionalne valute leva.

- Došli smo da tražimo mir, jer mir je najbolji - rekao je jedan učesnik protesta. Organizatori današnjeg protesta su građanska udruženja Bugarski nacionalni savet za mir i Slobodna i mirna Bugarska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA