Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši malezijski premijer optužen za pranje novca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jasin odbacuje navode i tvrdi da nije kriv

  • 0
bivši premijer Malezija Muhyiddin Yassin Foto: Tanjug/AP

Sud u Maleziji optužio je bivšeg premijera te zemlje Muhidina Jasina za pranje novca, što je sedma krivična prijava sa kojom se taj lider opozicije suočava samo četiri meseca nakon poraza na opštim izborima.

Muhidin je optužen da je prisvojio pet miliona ringita (oko 1,1 milion dolara) od nezakonitih aktivnosti, prenosi Blumberg.

''Izjasnio sam se da nisam kriv i tražio da slučaj ide na suđenje'', rekao je Muhidin. On je optužen po četiri tačke za zloupotrebu položaja i dve tačke za pranje novca, prenosi Tanjug.

Muhidin je rekao da je optužen da je zloupotrebio svoju moć premijera za imenovanje izvođača za projekat iz vremena pandemije i za odobravanje žalbe za oslobađanje od poreza koju je uputila dobrotvorna fondacija Al-Bukari.

Kako navodi agencija, optužbe protiv Muhidina dovode se u vezu sa pravnim probleimma bivšeg premijera Nadžiba Razaka kada je bio pogođen višestrukim optužbama za korupciju u vezi sa državnim fondom 1MDB kada je izgubio vlast 2018. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA