Vreme čitanja: oko 1 min.

Roker opisao jezive scene lančanog sudara u Mađarskoj: "Bio sam u kolima sa ćerkicom, oko nas krvavi ljudi"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Oko nas su bila vozila koja su počela da gore. Svi su vrištali i krenuli da beže iz vozila. Zgrabio sam ćerkicu i povukao suprugu", priča gitarista benda Ocho Macho

  • 0
Mađarska lančani udes i Zsolt Derzsi Foto: Police.hu, Instagram/derzsizsolt

Zolt Derzi, gitarista benda Ocho Macho, preživeo je lančani sudar 42 vozila, koji se u subotu dogodio na auto-putu u Mađarskoj.

Derzi je u automobilu bio sa suprugom i dvogodišnjom ćerkicom, kada su za dlaku izbegli smrt, prenosi Blikk.

On veruje da su peščana oluja i jak vetar razlozi zbog kojih je došlo do tragedije u kojoj je život izgubila jedna osoba, a više od 30 je povređeno.

"Uleteli smo u oblak prašine i ne znam kako, ali smo uspeli da stanemo pre udara. Oko nas su bila vozila koja su počela da gore. Svi su vrištali i krenuli da beže iz vozila. Zgrabio sam ćerkicu i povukao suprugu, trčali smo... Tada smo čuli pucanje kako su vozila gorela", priča Zolt Derzi.

Dva dana je prošlo od stravične nesreće, a Zoltu i dalje nije jasno kako su on i njegova porodica uspeli da prođu nepovređeni.

"Video sam oblak prašine i odjednom je kamion bio ispred nas, a svuda okolo smrskana vozila. Supruga je bila za volanom jer sam ja imao svirku veče pre. Čim sam ćerkicu izvukao na sigurno vratio sam se do kola, mi nismo udarili, ali je moje vozilo smetalo vatrogascima da prođu. Gurao sam automobil da bih napravio mesta. Svuda oko mene su bili krvavi ljudi, koji su vrištali", priseća se Zolt.

Mnogi su, kaže, nemoćno gledali u svoje automobile koji gore.

"Video sam decu sa povredama. Vozila Hitne pomoći nisu mogla odjednom sve da zbrinu. Oni koji su imali lakše povrede morali su da čekaju. Od tada se stalno pitam kako smo se mi izvukli. To su sekunde bile u pitanju. Hvala bogu da je moja supruga oprezan vozač i da uvek drži distancu", kaže gitarista.

Video: Dramatični snimci pre stravičnog sudara u Mađarskoj: Ne vidi se prst pred nosom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA