≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Umro ozloglašeni ubica u 95. godini: Žene nalazio preko oglasa, silovao ih i ubijao čekićem

Vreme čitanja: oko 2 min.

U zatvoru je proveo skoro pet decenija

  • 1
Harvey Carignan Foto: Minnesota Department of Corrections

Ozloglašeni masovni ubica Harvi Karinjan preminuo je u zatvoru u 95. godini, skoro pola veka pošto je osuđen za ubistvo dve žene u Minesoti.

Karinjan je namamljivao devojke preko oglasa a zatim bi ih silovao i čekićem prebijao na smrt.

Osuđeni ubica umro je prirodnom smrću početkom meseca u zatvoru u Minesoti, prenosi Daily Mail.

Prve Karinjanove žrtve bile su žene koje je upoznao na Aljasci, 25 godina pre nego što je osuđen.

U julu 1949. godine ubio je Loru Šovolter prilikom pokušaja silovanja. Dva meseca kasnije, ponovo je pokušao da napadne Kristinu Norton, koja je čudom preživela.

Uhapšen je 17. septembra 1949. godine.

Osuđen je za ubistvo i napad s namerom silovanja na smrtnu kaznu zatvora. Kazna mu je preinačena, pošto je utvrđeno da je priznanje zločina dobijeno na neodgovarajući način jer mu je policajac tokom ispitivanja rekao da neće biti pogubljen ako prizna.

Na ponovljenom suđenju, odbačena je optužnica za ubistvo i nastavio je da služi 15-godišnju kaznu za druge zločine dok nije pušten 1960. godine.

Na slobodi je nastavio da čini krivična dela uključujući pljačke. Tada je uhapšen i dvaput osuđen nakon čega je proveo nekoliko godina u zatvoru.

Zatim se 1972. godine ponovo zahuktava njegov kriminalni niz.

U oktobru 1972. godine, 19-godišnja Lesli Lora Brok pronađena je mrtva u Vašingtonu, ubijena sa nekoliko udaraca u glavu.

Dok je policija istraživala zločin, javilo se nekoliko svedoka koji su rekli da su videli tinejdžerku kako ulazi u Karinjanov kamion.

Nekoliko meseci kasnije, u maju 1973. Keti Sju Miler – tada samo 15-godišnjakinja – javila se na "oglas za pomoć" koji je Karinjan postavio za svoju benzinsku pumpu.

Kada se pojavila, muškarac ju je silovao, a zatim je nasmrt pretukao čekićem. Telo mlade devojke pronašla su dva dečaka nekoliko meseci kasnije na pešačkoj stazi.

Milerova je bila zamotana u plastičnu foliju sa rupama od čekića na lobanji.

Uprkos tome što je izdvojen kao glavni osumnjičeni, Karinjan nije mogao da bude uhapšen zbog nedostatka dokaza, navodi se u izveštajima.

U septembru 1973. povezao je 13-godišnju Džeri Bilings u Minesoti. Seksualno ju je napao i tukao čekićem, ali je pustio živu.

Karinjan se zatim vratio u Vašington gde je nekoliko meseci živeo sa 29-godišnjom Ajlin Hanli. U avgustu 1974. godine prijavljen je njen nestanak, a telo joj je kasnije pronađeno. Utvrđeno je da je silovana i pretučena na smrt uzastopnim udarcima u glavu.

U septembru 1974. pokupio je još dve tinejdžerke koje je primorao na seks, ali su one uspele da pobegnu. Nekoliko dana kasnije pronađeno je telo Ketrin Šulc koja je nestala u Mineapolisu.

Uhapšen je tri dana posle njene smrti 24. septembra 1974. godine, a dve godine kasnije osuđen je po više tačaka optužnice na doživotnu kaznu zatvora.

Video: U Srbiji je do sada izrečeno pet doživotnih kazni: Oni će zauvek ostati iza rešetaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    15. mart 2023 | 18:24

    Debelokožac, jedva može da umre prirodnom smrću! Imao je lepši život od mnogih na planeti, siromašnih, koji su radili pošteno ceo radni vek i nemaju šta da jedu! Za razliku od ovig sotone, kome je bilo toplo, suvo i nije nikada bio gladan!Da Bog da živeo u teškom paklu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA