Vreme čitanja: oko 1 min.

Eksplozija u rudniku u Kolumbiji: Poginulo najmanje 11 rudara, 10 zarobljeno na dubini do 900 metara

Vreme čitanja: oko 1 min.

U akciji spasavanja učestvuje više od 100 ljudi

  • 0
Rudnik rudari nesreća u rudniku Foto-ilustracija: Shutterstock

Najmanje 11 rudara poginulo je u eksploziji gasa u šest povezanih rudnika uglja u centralnoj Kolumbiji, a još desetoro je ostalo zatrpano, saopštile su danas lokalne vlasti.

Eksplozija se dogodila u utorak kasno uveče u ruralnoj oblasti Sutatusa, na oko 75 kilometara severno od glavnog grada Bogote. "Ljudi su zarobljeni na dubini od 700 do 900 metara", rekao je novinarima pokrajinski guverner Nikola Garsija, preneo je Rojters.

U akciju spasavanja uključeno je više od 100 ljudi, a dve osobe su izvučene, dok je sedmoro uspelo da pobegne iz rudnika bez ičije pomoći.

"Trudimo se svim silama da zajedno sa pokrajinskom vladom Kundinamarka spasimo ljude koji su živi zatrpani. Izražavam podršku porodicama žrtava", naveo je predsednik Gustavo Petro na Tviteru.

Rudnici su imali dozvolu za rad, saopštila je državna služba za rudarstvo. U Kolumbiji se dogodila velika nesreća u junu 2010. godine kada je 73 rudara poginulo u eksploziji u rudniku na severozapadu zemlje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA