≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plaćenička grupa Vagner reklamira se na čuvenom sajtu za odrasle: Dama s lizalicom traži dobrovoljce

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruska plaćenička paravojska, grupa Vagner, traži nove regrute preko najpoznatijeg sajta za odrasle

  • 1
Vagner grupe i Jevgenij Prigožin , zatvorenici Foto: Olga MALTSEVA / AFP / Profimedia

Ruska plaćenička paravojna formacija, poznata kao grupa Vagner, pokušava da regrutuje nove pripadnike reklamirajući se na najpoznatijem sajtu za odrasle - Pornhabu!

Provokativna reklama objavljena je na sajtu za odrasle, a u njoj se muškarcima poručuje da prestanu da se samozadovoljavaju i umesto toga da se priduže toj privatnoj armiji i bore u Ukrajini.

U reklami, koja je u međuvremenu uklonjena sa Pornhaba, vidi se plavuša koja nosi crveni karmin i na zavodljiv način koristi lizalicu, dok se u pozadini čuje glas: "Mi smo najkul vojska u svetu". Regrutujemo borce iz svih ruskih regiona. Ne d****, dođi da radiš za PMC Vagner", kaže ženski glas pre nego što se pojavi broj telefona na koji mogu da se jave zainteresovani.

Reklama za Vagner je bila vidljiva u Rusiji sve dok je ekipa Pornhaba nije uklonila. Portparol sajta je rekao da je to učinjeno jer na Pornhabu "nije dozvoljeno reklamiranje koje ima veze s politikom".

Kako javlja "Dejli mejl", Vagner očajnički pokušava da regrutuje nove pripadnike usled teških gubitaka koje trpi u borbama za Bahmut.

U ponedeljak je britansko Ministarstvo odbrane saopštilo da je šef Vagnera Jevgenij Prigožin najverovatnije ostao bez mogućnosti da ubuduće regrutzuje robijaše iz ruskih zatvora "usled učestalih sporenja s ruskim Ministarstvom odbrane".

"Prigožin će najverovanije pokušati da regrutuje druge ruske građane", saopštilo je ministarstvo.

Prigožin je u petak izjavio da je Vagner otvorio regrutne centre u 42 grada u Rusiji.


Od početka rata u Ukrajini Vagner je u tu zemlju poslao 40.000 osuđenika iz ruskih zatvora, čime su oni postali većina u toj plaćeničkoj formaciji.

Britansko Ministarstvo odbrane navodi da je oko pola tih zatvorenika nastradalo na ratištu, dok Bela kuća tvrdi da je, prema procenama iz februara, stradalo više od 30.000 Vagnerovaca.

Video: Komandant ukrajinske brigade provozao najmoderniji ruski tenk koji je zarobio lično

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA