Vreme čitanja: oko 1 min.

Bez panike: Iako je grad prepun policije, Bečlije ne strahuju od mogućeg terorističkog napada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako su ulice prepune do zuba naoružanih specijalnih snaga policije, stanovnici Beča i turisti slobodno šetaju gradom

  • 0

Austrijska prestonica Beč pod opsadom je do zuba naoružanih specijalnih snaga policije zbog straha od mogućeg terorističkog napada, javlja naš izveštač s lica mesta.

Danas je na ulicama mnogo očiglednije prisustvo bezbednosnih snaga u odnosu na juče, ali turisti i lokalci koji slobodno šetaju rekli su našem izveštaču da ne strahuju od terorističkog napada, pošto veruju policiji.

Austrijski mediji javljaju da je ova akcija preduzeta nakon što su se pojavile pretnje od napada na crkve u Beču, a potom i na sirijske institucije u tom gradu.

Od srede ujutru bečka policija je pokrenula ogromnu akciju, a juče je ušla i u katedralu Svetog Stefana u kojoj je postavljena ograda, zbog čega se ne može prići oltaru.

Operaciju zajednički sprovode specijalne policijske jedinice Vega i Kobra, koje čuvaju ne samo crkve, već i druge objekte.

Danas je operacija podignuta na viši nivo, nakon saznanja Direktorata državne bezbednosti Austrije da bi na udaru mogla da se nađu i sirijska diplomatska i druga predstavništva, s obzirom na to da je 15. marta bila 12. godišnjica od početka rata u toj zemlji. Zbog toga je pojačano obezbeđenje i oko objekata Sirijske pravoslavne crkve, javlja austrijski dnevnik "Hojte".

Iako je kao najrizičniji dan za napad bila najavljena sreda, policija je saopštila da je bez obzira na sve opasnost i dalje veoma velika.

"U kontaktu sa predstavnicima relevantnih institucija nastavićemo da vas informišemo o najnovijem razvoju događaja. Takođe, čim procene situacije to budu dozvolile, redukovaćemo mere", saopštila je austrijska policija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA