≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ovo neće proći bez posledica": Britanci upozorili Putina nakon obaranja američkog drona iznad Crnog mora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američka vojska objavila je ranije danas snimak ruskog borbenog aviona koji obara američki dron iznad Crnog mora

  • 18
US MQ-9 Reaper drone američki borbeni dron, Russian Su 27 flanker ruski borbeni avion Foto-kolaž: Ssg Matthew B. Fredericks/Zuma Press/Profimedia, Shutterstock

Torijevci su danas upozorili da će Rusi morati da snose posledice zbog napada na američki dron koji se dogodio ranije ove nedelje.

Načelnik komiteta za odbranu Velike Britanije Tobias Elvud rekao je da je ovaj incident fantastičan primer kakao stvari mogu brzo da eskaliraju.

"Ovaj incident ilustruje kako ovaj rat menja karatker sukoba. Ovo je bio napad na međunarodnom prostoru i on ne bi trebalo da prođe bez posledica", rekao je on, a prenosi Daily Mail.

Američka vojska objavila je ranije danas snimak ruskog borbenog aviona koji obara američki dron iznad Crnog mora.

Video prikazuje kritične trenutke u sukobu u vazduhu, za koji je Pentagon rekao da je trajao 30-40 minuta.

Postoje sumnje da je naredba o obaranju američkog drona navodno došla iz ruskog vrha, pa čak i od Putina lično, mada potvrda za ovo nema.

Moskva se sada očigledno trudi da izvuče delove drona, a Amerikanci pokušavaju da to urade pre njih, ako je ikako moguće.

Počela je svojevrsna trka da se stigne do "nulte tačke" ovog ozbiljnog međunarodnog incidenta.

Načelnik američke vojske Mark Mili saopštio je juče da je dron verovatno slomljen i da će biti veoma teško izvući njegove ostatke iz Crnog mora.

Za Rusiju bi izvlačenje američkog drona predstavljalo uspeh, a za predsednika Vladimira Putina propagandnu pobedu.

"Ne znam da li ćemo uspeti da izvučemo dron. U svakom slučaju ćemo raditi na tome", rekao je juče šef Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev.

Moskva smatra i da za to poseduje neophodnu tehnologiju.

Podsetimo, iznad Crnog mora u utorak došlo je do sudara američkog drona i ruskog borbenog aviona. Međutim, Rusi negiraju da je došlo do sudara i tvrde da je letlica "pala zbog oštrog manevra".

Video: Snimak kako ruski borbeni avion obara američki dron iznad Crnog mora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💯jko™

    16. mart 2023 | 17:44

    Vidi qca, Englezi se zabrinuli za Američki dron?! Bolje bi vam bilo da ne čačkate mečku po zvečku jer nisu Rusi došli pred vašu kapiju da vas špijuniraju nego vi koji ste stekli bogatstvo pljačkajući zemlje koje sre drzali kao kolonije sada bi to i sa Rusijom. E pa gospodo, malo ste se za*ebali. Rusija je malo tvrđi orah i ne može se porobiti a da ceo svet ne ode u tri pm.

  • Febo

    16. mart 2023 | 17:53

    Da necete opet da dizete cevi u vazduh

  • Nikolas

    16. mart 2023 | 19:52

    PEGAVCI SU I POCELI BIOLOSKI RAT U SVETU NAPADOM NA KINU IZ LABORATORIJE ZA BIOLOSKA ORUZJA U SOLSBERIJU !!! TO JE GENOCIDNI NAROD KOJI JE POBIO 100 MILIONA LJUDI SIROM SVETA I SPREMNI SU NA SVAKO ZLO !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA