Vreme čitanja: oko 1 min.

Haos na ulicama Pariza tokom protesta: Demonstranti bacali kamenice, policija upotrebila suzavac

Vreme čitanja: oko 1 min.

Demonstranti su se okupili u znak protesta nakon što je premijerka Elizabet Born ranije danas objavila da će njena vlada sprovesti penzione reforme koristeći specijalnu ustavnu klauzulu

  • 2

Francuska policija je upotrebila danas suzavac protiv demonstranata na trgu Plas de la Konkord u Parizu gde se okupilo oko 7.000 ljudi u znak protesta zbog reformi penzionog sistema.

Kako prenosi Rojters, demonstranti su bacali kamenice na policiju koja je potom intervenisala kako bi razbila grupe učesnika protesta.

Demonstranti su se okupili u znak protesta nakon što je premijerka Elizabet Born ranije danas objavila da će njena vlada sprovesti penzione reforme koristeći specijalnu ustavnu klauzulu, pošto manjinska vlada koju predvodi nije dobila neophodnu podršku od opozicione konzervativne partije Republikanaca.

Video: Policija bacila suzavac, demonstranti napravili barikade i zapalili vatru: Haos na ulicama Pariza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    16. mart 2023 | 22:44

    Francuzi, dodjite bre u Srbiju da radite i zivite. Ovde med i mleko, zivimo lepo i lagodno, penzije rastu svakih 6 meseci, raj na zemlji 😬

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA