Milionče za dodatni ugođaj podanika monarhije: Zahuktavaju se pripreme za krunisanje kralja Čarlsa

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Širom Ujedinjenog Kraljstva biće postavljeni ogromni TV ekrani, na kojima će podanici krune moći da prate svečani čin krunisanja svog kralja Čarlsa Trećeg

Vlada Velike Britanije odvojila je više od milion funti za postavljanje ogromnih TV ekrana na kojima će širom Ujedinjenog Kraljevstva moći da se prati krunisanje kralja Čarlsa Trećeg.

Više od 30 ekrana biće postavljeno kako bi poštovaoci monarhije mogli da prate svečani čin.

Ekrani će biti postavljeni na strateškim lokacijama poput tvrđave u Kardifu, gradskoj većnici u Belfastu, Pis Holu u Halifaksu, Trgu jubileja u Brajtonu, Pikadili gardensu u Mančesteru i na drugim mestima.

Sredstva za takozvane džambotrone, odnosno ogromne TV ekrane, izdvojilo je ministarstvo kulture, medija i sporta.

Veliki TV ekrani su prethodno postavljani povodom venčanja princa Harija i Megan Markl, kao i princa Vilijama i Kejt Midlton, te platinastog jubileja kraljice Elizabete druge i njene sahrane u septembru prošle godine.

Sahrana kraljice Elizabete Poslednji put su ovakvi ekrani korišćeni za prenos sahrane kraljice Elizabete Druge Foto: Alex Pantling / AFP / Profimedia

Kako je saopšteno, krunisanje 6. maja biće "magičan trenutak koji će ujediniti ljude četiri britanske nacije da slave najbolje od Ujedinjenog Kraljevstva".

Osim same ceremonije u Vestminsterskoj opatiji, "veliki vikend krunisanja" uključuje i koncert sa "globalnim muzičkim ikonama i zvezdama, kao i lajt šou."

Interesantno je da je kralj Čarls na svoje krunisanje pozvao Harija i Megan. Oni još nisu odgovorili da li će prisustvovati svečanom činu.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA