Vreme čitanja: oko 1 min.

Devet godina bez odgovora: Netfliksova mini serija o misterioznom nestanku MH370

Vreme čitanja: oko 1 min.

U svakoj epizodi istraživački novinari i specijalisti izlažiće svoje pretpostavke o tome šta se desilo s misteriozno nestalim avionom i njegovim putnicima

  • 0
Avionska nesreća, MH370 Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Jedna od najčudnijih avionskih tragedija ni posle devet godina nije dobila epilog. Ali, baš zbog toga jeste trodelni serijal na Netfliksu.

Tog 8. marta 2014. godine, nešto posle ponoći, s radara je nestao malezijski avion Boing 777  na letu MH370 iz Kuala Lumpura do Pekinga. Kao što obično i sledi u takvim slučajevima, odmah je pokrenuta ogromna akcija potrage za avionom ili, što se očekivalo kao realnije, njegovim delovima i leševima putnika.

Osim nekoliko delova za koje do danas nije sa sigurnošću utvrđeno da su pripadali MH370 nije pronađeno ništa konkretno što bi, ako ne dokazalo, makar ukazivalo na to gde je pao avion sa 239 putnika i članova posade.

Avionska nesreća, MH370 Iako se verovalo da pronađeni ostaci pripadaju MH370, ispostavilo se da to nije tačno Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Od tada let MH 370 od tada predstavlja misteriju.

Tim povodom snimljena je trodelna dokumentarna mini serija koja će biti emitovna na Netfliksu. U svakoj epizodi istraživački novinari i specijalisti izlažiće svoje pretpostavke, koje se mogu smatrati čak i teorijama zavere. Ipak, kako je objašnjeno, ovom slučaju se drugačije i ne može pristupiti tom slučaju.

U zagonetni nestanak tog Boinga 777, kako će se videti u serijalu, mogli bi da budu upleteni SAD, Kina i Rusija, a posredno i još nekoliko zemalja.

Ono što je sagovornicima mini serijw najčudnije, jeste da je u pitanju grdosija od aviona, a ne neka bespilotna letelica ili dron koji bi se, kao neuporedivo manji, lako uklopili u morsko dno. Što, naravno, dodatno pojačava misteriju.

Kao god, tek trodelni serijal pokušaće da odgovori na brojna pitanja o ovom i dalje misterioznom slučaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA