Vreme čitanja: oko 2 min.

Zatvaranje ulica, postavljanje barijera: Pravi se plan za moguće izvođenje Trampa pred sud?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izvor je rekao da službenici ne očekuju da će bivši predsednik biti optužen do sledeće nedelje

  • 1
Donald i Melanija Tramp Foto: Tanjug/AP

Službenici organa za sprovođenje zakona sastali su se u ponedeljak iza zatvorenih vrata kako bi razgovarali o logistici suđenja bivšem predsedniku Donaldu Trampu nakon moguće optužnice protiv njega za tajne isplate novca, izvršene u njegovo ime tokom predsedničke kampanje 2016.

Izvori iz su rekli za Fox News da su okružno tužilaštvo Menhetna i različiti ogranci za sprovođenje zakona razgovarali o logistici zatvaranja ulica i paljenja svetla sa generatorima, dodatnim barijerama i policijskim snagama.

Izvor je rekao da službenici ne očekuju da će bivši predsednik biti optužen do sledeće nedelje, jer velika porota Menhetna - koja se već nedeljama tajno sastaje da sasluša dokaze - ima još jednog svedoka u sredu.

Virtuelna opcija je navodno isključena, jer se okružni tužilac tome protivi. Međutim, drugi izvor upoznat sa diskusijama u vezi sa rukovođenjem mogućom Trampovom optužnicom rekao je da virtuelna tužba za bivšeg predsednika nikada nije ozbiljno razmatrana.

Izvor je rekao za Fox News da su službenici zabrinuti za bezbednost. Ukoliko bivši predsednik dođe na Menhetn, tamo će biti veliki broj policije, a područje će biti zatvoreno. Tramp je pozvao svoje pristalice da protestuju uoči moguće optužnice.

Velika porota istražuje Trampovu moguću umešanost u isplati 130.000 dolara porno zvezdi Stormi Danijels 2016. godine, u zamenu za ćutanje o njihovoj navodnoj seksualnoj aferi koju su imali nekoliko godina ranije.

Trampov advokat Majkl Koen platio je Danijels preko lažne kompanije pre nego što mu je Tramp nadoknadio troškove, čija je kompanija, Trampova organizacija, evidentirala nadoknade kao pravne troškove.

Federalni tužioci u kancelariji američkog tužioca za južni okrug Njujorka odbili su da optuže Trampa u vezi sa isplatom Stormi Danijels 2019. godine, čak i kada ga je Koen umešao kao deo svog dogovora. Federalna izborna komisija je takođe pokrenula istragu o ovom pitanju 2021.

Tramp je sve negirao i ocenio je da je istraga okružnog tužioca na Menhetnu politički motivisana.

Optužnica protiv Trampa, koji ponovo želi da uđe u Belu kuću 2024. godine, bila bi trenutak bez presedana u američkoj istoriji, prvi krivični postupak protiv bivšeg predsednika SAD.

Video: Oproštajni govor Donalda Trampa i prve dame SAD: Niko nije mislio da će neke stvari biti moguće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    21. mart 2023 | 12:52

    Gosodine Tramp bezi u Rusiju kod Gospodina Putina i zajedno spasite ovaj Svet od NATO i Nacista inace katasrofa nas ceka. Stetno a ovi zlikovci traze nacina da sve normalne vodje ili ubiju ili u Hag posalju. Narode Budi se iz Anästhesie.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA