Vreme čitanja: oko 1 min.

Kreće rat za predsedničku nominaciju kod republikanaca: Tramp doživeo prvi pravi napad

Vreme čitanja: oko 1 min.

Guverner Floride Ron Desantis rekao šta misli o Donaldu Trampu, njegovom mandatu u Beloj kući i sadašnjim problemima bivšeg predsednika SAD

  • 2
Guverner Floride Ron Desantis Foto: Profimedia/Zuma Press/Brian Cahn

Guverner Floride Ron Desantis krenuo je u obračun sa Donaldom Trampom u borbi za predsedničku nominaciju u Republikanskoj stranci.

Desantis je u intervjuu sa britanskim novinarom Pirsom Morganom uglavnom izbegavao da kritikuje bivšeg predsednika SAD i stranačkog kolegu Trampa, ali je ono što je rekao bilo i više nego dovoljno da se shvati suština.

On je kritikovao Trampov stil rukovođenja tokom predsedničkog mandata, kao i pravne probleme u kojima se trenutno nalazi zbog navodne isplate novca zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels 2016. godine, kako bi kupio njeno ćutanje, a  zbog čega će mu narednog meseca početi suđenje.

"Na kraju dana, kao lider stvarno moraš da izgleda pred narodom poput naših 'Očeva nacije'. Ne kažem da ne smeš da praviš greške u životu, ali mislim... Kakav karakter pokazuješ? Mislim da je stvar pre u tome kako u javnosti obavljaš svoje dužnosti i kakav karakter pokazuješ dok to radiš", rekao je Desantis, dodavši da je Trampov stil "dnevna drama".

"Ako unesete svoju agentu, nema vas. Jednostavno to nećemo imati. Dakle, način na koji vodimo vladu, mislim, nije svakodnevna drama. Treba se fokusirati na širu sliku", rekao je on.

Donald Tramp i Ron DeSantis Tokom međuizbora u SAD su se trpeli, sada više ne moraju Foto: JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia

Desantis je izjavio i da bi birači morali da se "slože da postoji određena realnost u svetu u kom živimo", očigledno pokušavajući da ukaže Trampovu sklonost manipulaciji informacija nakon poraza na izborima 2020. godine.

"Istina je neophodna. Moramo se složiti da postoji određena realnost u svetu u kom živimo i ako možemo samo da kreiramo sopstvene činjenica, onda nikada nećemo moći da se složimo oko bilo čega i da kreiramo politiku na način na koji to ima smisla. To nije vaša ili moja istina, već istina", zaključio je Desantis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kako ko

    22. mart 2023 | 17:19

    kod nas nemoze da se zabrani pusenje u zatvorenim prostorijama a on je na floridi zabranio pusenje na plazama i u parkovima

  • baba smilja iz darosave

    22. mart 2023 | 17:17

    informacija za one koji se protive uvodjenju zabrane pusenja u zatvorenim prostorima. on je krajem prosle godine zakonkoji je izglasan (ZABRANA PUSENJA NA PLAZAMA I PARKOVIMA) potpisao a stupio je na snagu pocetkom ove godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA