Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija otkrila identitet napadača u školi: Objavila sliku osumnjičenog i nagradu za informacije o njemu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je navela da osumnjičeni predstavlja opasnost po bezbednost

  • 1
Denver pucnjava Foto: Twitter/@DenverPolice

Policija u Denveru traga za srednjoškolcem koji je pucao i ranio dvoje članova osoblja škole dok su ga pretresali tražeći oružje u okviru plana školske bezbednosti koji se primenjuje u slučajevima dece koja su ranije ispoljavala problematično ponašanje.

Učenik srednje škole koga je policija identifikovala kao 17-godišnjeg Ostina Lajla pobegao je sa mesta pucnjave ubrzo posle događaja.

Policija je navela da je objavila identitet napadača zbog opasnosti po javnu bezbost koju predstavlja. Takođe se nudi 2.000 dolara nagrade za informacije koje mogu dovesti do njegovog hapšenja.

"Za konkretnog učenika je važio bezbednosni plan da je svakog dana na početku škole morao da bude pretresen", rekao je šef policije Denvera Ron Tomas na konferenciji za novinare.

Ni policija ni škola nisu otkrili zbog kog konkretnog ponašanja je bezbednosni protokol primenjen na Lajlu, prenosi Glas Amerike.

Jedan od ranjenih je u kritičnom stanju, drugi je u stabilnom, naveo je šef policije. Zvaničnici kažu da oba člana nastavničkog veća pripadaju administrativnom osoblju i odvedeni su u obližnje bolnice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA