≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

"Mesijina mlada": Svedočanstvo žene koju je kao maloletnicu seksualno iskorištavao vođa sekte

Vreme čitanja: oko 7 min.

Potresna priča o Nemci koja se, kao dete, preselila sa porodicom u sektu u Australiji. Tamo je pala u ruke redofilskom guruu - koji ju je silovao!

  • 0
Sekta, sektasi, sektasice, dark, okultizam Foto: Shutterstock

Godine 1993. tinejdžerka Stefani Hinrihs sanjala je da ima konja, da napusti školu i uda se za holivudskog srcelomca Kijanua Rivsa. Ali, život je otišao drugim tokom... Daleko stravičnijim.

Stefanina pobožna nemačka porodica pripadala je kontroverznom kultu Sudnjeg dana koji je vodio samoproglašeni australijski prorok Vilijam Kam, tada 44-godišnjak. Kam je gradio novu obećanu zemlju za svoje sledbenike duboko u žbunju u Kambevari, izvan Novre na južnoj obali Novog Južnog Velsa.

Prema harizmatičnom guruu - poznatom u svom stadu kao "Kamenčić" - Božji planovi za učenicu uključivali su da ona postane njegova nevesta.

Stefani bi bila jedna od 84 Kamovih "mističnih supružnica", izabranih da besprekorno začnu njegovo "Sveto seme" i iznedre novu rasu ljudi kada dođe do kraja sveta.

Ali, dok su drugi poverljivi članovi njegovog izolovanog katoličkog reda Svetog Šarbela slepo prihvatili bizarnu priču o novom spasitelju sveta, Stefani nije bila uverena da je plan napravljen na nebu bio blagoslov za koji su joj rekli da jeste. Nije htela da se uda za Kama, koji je već bio oženjen njenom najstarijom sestrom, Betinom, tada 19-godišnjakinjom.

Ali, u Kamovoj strogoj verskoj zajednici gde su svi verovali da on govori u ime Gospoda, devojka je bila u nedoumici. Upozorena od svoje fanatično religiozne majke da je preispitivanje Božje volje greh i da joj je sumnje podmetnuo đavo, razmišljala je čak i o samoubistvu, što je takođe bio smrtni greh.

"Onda mi je Vilijam predložio da pišem Svetoj Majci za savet", priseća se Stefani. "A pošto smo svi verovali da mu se Marija ukazala i dostavljala mu Božje poruke svakog meseca, počeo sam da pišem pisma koja je obećao da će preneti kada se sledeći put sretnu."

Kijanu Rivs Stefani je maštala o Kijanuu, a umesto njega dobila je vođu sekte i pedofila Foto: Tanjug/AP/Richard Shotwell/Invision

Kada je lažna Presveta Devica Marija prvi put odgovorila Stefani da joj je Kam izabran muž, ona je naivno pretpostavila da je Bog iz njenih planova i želja izabrao Kianua Rivsa, čoveka njenih snova.

"Prošlo je mnogo godina pre nego što sam shvatila da je muž kojeg je Bog imao na umu Vilijam, i da je trebalo da rodim 24 dece od njegovog Svetog semena besprekornim začećem i da živim u zamku iz bajke u Bavarskoj u njegovoj veličanstvenoj novoj eri o kojoj je pričao", kaže ona.

Stefanijina porodica je prvi put upoznala Kama u Nemačkoj 1987. godine na jednoj od njegovih globalnih verskih emisija gde su njena pobožna majka i četvoro braće i sestara, kao i Stefani, odmah bili na njegovom radaru. Do 1991. zaprosio je Stefanijinu 17-godišnju sestru Betinu, rekavši da će njegovu suprugu iz Australije En uskoro pogoditi terminalni rak.

Ali, kao i sva druga Kamova luda proročanstva o Sudnjem danu, to se nije desilo - En nije umrla.  Otišla je sa njihovo četvoro dece nakon što je otkrila vezu između Kama i njihove strane dadilje ima više od toga.

Lažna prepiska između neba i zemlje se nastavila, iako lakoverna učenica nije imala pojma da je Kam pisao manipulativne odgovore.

"Draga majko, znaš kako treba da kažem 'da' našem Gospodu i svojoj misiji, pa ja kažem 'da'", napisala je krajem 1993. "Nadam se da će naš Gospod prihvatiti to 'da'."

Lukavi Kam joj je savetovao da ne žuri. "Izbor muža je tvoje najdraže dete", napisao je. "Ako kažete 'ne', nastavićete da lažete normalno kao i većina naše dece na zemlji."

Ako Stefani odbije brak, ne bi izgubila svoje anđele, ali bi njena sreća bila kratka, a život na zemlji sasvim običan. Ali ako bi rekla da, Stefani bi imala sreću izvan svojih najluđih snova. Prikrivena pretnja je izazvala odgovor koji je Kam želeo da čuje.

Složena šarada - koja je već radila na drugim Kamovim mladim učenicima - nastavila se, dok je lažna Meri zavela Stefani da prihvati da je seks maloletnika s njim Gospodnja volja.

Doktor, pedofil, pedofilija Foto: Shutterstock

"Sada znam da je sve to bio trik i da me Vilijam spremao da imam seks sa maloletnicima", kaže Stefani, koja sada ima 43 godine.

Ali do kraja 1993. Bog se predomislio o bezgrešnom začeću, baš kao što je imao i o Sudnjem danu.

U drugom pismu, "Devica Marija" je rekla zbunjenom tinejdžeru da neće ići duhovnim putem u raj, već "prirodnim" putem.

"Nije bilo nikakve razlike", kaže Stefani ironično. "Svi putevi u raj vodili su preko seksa sa Vilijamom Kamom. To je bila Božja volja."

Stefani je imala 14 godina kada ju je izopačeni guru konačno odvezao u motel izvan Vulongonga gde ju je naterao da ima seks sa njim. Njihova nedozvoljena seksualna veza nastavila se narednih pet godina i završila se 1999. kada je Stefani, tada 19-godišnja, rodila Kamovog sina Kilijana.

"Rekao je da nikome ne smem da kažem da je on otac i rekao mi je da na Kilijanovom izvodu iz matične knjige rođenih napišem 'nepoznat otac' ili neću dobiti penziju samohranog roditelja", kaže ona.

Gledajući unazad, Stefanie veruje da je to bila prevara da se izbegne neželjena pažnja agencije za izdržavanje dece koja bi ga jurila zbog novca. Sada se veruje da je Kam iznedrio čak 20 beba u svom kultu.

Godine 2002. Stefani je konačno pobegla iz zajednice sa Kamovim detetom nakon što je sklopila tajnu romansu sa razvedenim ocem dvoje dece kojeg je upoznala na sajtu za upoznavanje preko telefona.

"Kada je konačno saznao ko je Kilijanov otac bio je šokiran, jer je znao da je Vilijam oženjen mojom sestrom koja je imala šestoro njegove dece", kaže ona. Još više se začudio kada mu je Stefani rekla da je seksualna veza počela kada je imala 14 godina i pozvao je da ode u policiju.

"Do tada nisam znala da je prisiljavanje na seks protiv svoje volje zločin", kaže Stefani, koja uprkos svojoj detaljnoj izjavi nije imala čvrste dokaze koji bi potkrepili njene navode.

Ali onda se još jedna mlada od Kamovih "kraljica" javila sa sličnim navodima, a od Stefaniine majke je stigao paket u Kambevari, sa nekim od njenih ličnih stvari.

Začudo, među Stefanijinim memorabilijama iz detinjstva bile su njene bolne škrabotine i još važnije - Kamovi zavodljivi odgovori. Inkriminišuća prepiska pružila je neoborive dokaze o seksualnoj vezi maloletnika koju je Stefani opisala policiji. 2007. godine, ta pisma su bila dovoljna da ubede porotu da je on lažov, prevarant i opasan predator koji je manipulisao verovanjima svog poverljivog stada da bi zadovoljio svoje želje da ima seks sa njihovim ćerkama.

"Njegova pisma su dokazala da sam se mesecima pripremala da imam seks sa njim, a moja sopstvena pisanja su otkrila da je to bila veza koju nisam želela", kaže ona.

Kam je dve godine ranije osuđen na pet godina zatvora zbog seksualnih zločina u koje je umešana druga maloletna devojka. Sudija Piter Berman produžio je kaznu za još pet i po godina, koja je započela 2009. kada mu je istekla prvobitna kazna.

sud, sudnica, suđenje, presuda, tužba, tužbe, sudski predmeti Foto: Shutterstock

"Danas je Kam (73) slobodan čovek, iako su se njegovi spisi vratili da ga progone u mojoj novoj knjizi 'Mesijina nevesta' koja otkriva tajni svet lažnog proroka čiji je nesveti apetit za seksom sa mladim devojkama srušio njegovu nebesku dinastiju", rekla je ona.

Bez Stefanijinih škrabotina iz detinjstva koje su bile datirane i detaljne - i Kamovih odgovora - tužilaštvo bi vodilo tešku bitku dokazujući njene navode o seksu sa maloletnicima i moguće je da bi se on izvukao.

Ali, sve je to bilo crno na belo i na kraju ga je srušilo.

Danas Stefani ne samo da je ponovo proživela to mračno poglavlje u svom životu za "Mesijinu nevestu", već je primorala sebe da se vrati na mesto zločina sa TV ekipom.

"To je bilo osnažujuće i pomoglo mi je da povratim deo moći koju mi je Vilijam ukrao dok sam bila bespomoćna devojčica", kaže ona.

Stefani se nada da će "Mesijina nevesta" biti priča upozorenja koja će sprečiti druge devojčice da padnu u kandže jednog od najnepopravljivijih australijskih pedofila.

"Nikada se nije izvinio za ono što mi je uradio, a sada je opasan kao onog dana kada sam ga upoznala", kaže ona.

I uprkos Kamovim tvrdnjama da je njegova nova nebeska dinastija trenutno na čekanju do "drugog dolaska", njegov nedavni boravak iza rešetaka zbog kontakta sa drugom mladom ženom na Filipinima sugeriše drugačije. U novembru 2022. Kam je osuđen na godinu dana zatvora zbog kršenja naloga o produženom nadzoru koji su mu sudovi nametnuli radi ograničavanja njegovog kretanja u zajednici. Ali dok je mlada žena imala više od 18 godina, on ju je kontaktirao preko Fejsbuk naloga svoje nove supruge, što je zabranjeno trogodišnjim nalogom.

Kam je već proveo godinu dana u pritvoru, što se računalo kao izdržano vreme, i pušten je na slobodu uz nastavljenu naredbu koja ističe 2025.

"On se neće promeniti", kaže Stefani, koja sada živi na obali Kvinslenda sa svojim 23-godišnjim sinom i pomirila se sa majkom koja ju je onomad žrtvovala čudovištu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA