Vreme čitanja: oko 1 min.

Nordijske zemlje stvaraju jedinstvenu vazdušnu odbranu zbog "rastuće pretnje iz Rusije"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Komandanti vazduhoplovnih snaga Švedske, Norveške, Finske i Danske potpisali pismo o namerama

  • 4
NATO Švedska Finska Foto-ilustracija: Shutterstock

Komandanti vazduhoplovnih snaga Švedske, Norveške, Finske i Danske saopštili su danas da su potpisali pismo o namerama za stvaranje jedinstvene nordijske vazdušne odbrane u cilju suprotstavljanja, kako su naveli, "rastućoj pretnji iz Rusije".

Kako je saopšteno, namera je da se deluje na osnovu već poznatih načina delovanja u okviru NATO-a.

Pokret za integraciju vazduhoplovnih snaga iniciran je od početka ruske invazije na Ukrajinu, rekao je za Rojters komandant danskih vazduhoplovnih snaga, general-major Jan Dam.

Potpisivanju u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj prošle nedelje prisustvovao je načelnik Vazdušne komande NATO-a general Džejms Heker koji je takođe zadužen za vazduhoplovstvo SAD u regionu.

Švedska i Finska su podnele zahtev za pridruživanje NATO-u prošle godine, a njihove zahteve treba još da ratifikuju Turska i Mađarska.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joksa

    24. mart 2023 | 19:43

    Šta da neće postaviti "kišobran"prema Rusiji!? Alo pa Rusi mogu da ih napadnu raketama koje imaju brzinu 20 mahova,što znači da ih kao munju ispale prema južnom polu pa da ih zveknu preko sevenog ili da ispale prema istoku i onda šrege u krug pored zbunjene Male Britanije i zvekete po boku i tako razne šeme,čuj staće oni u gard pa da se brane od Rusije!?

  • Aleksa

    24. mart 2023 | 20:11

    Dole agresor 👎🏻

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA