Vreme čitanja: oko 1 min.

Britanci javljaju: Propao napad Ukrajinaca na rusku pomorsku bazu u Sevastopolju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je da je ukrajinska strana 22. marta pokušala da napadne rusku bazu u Sevastopolju na Krimu, ali da su se Rusi uspešno odbranili

  • 4
Krim Foto: Tanjug/AP

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je da je 22. marta pokušan napad na rusku pomorsku bazu u Sevastopolju na Krimu, ali da je napad propao.

"Dana 22. marta 2023., najmanje tri plovila bez posade (USV) i jedna letelica bez posade navodno su pokušale da napadnu rusku pomorsku bazu Sevastopolj, na okupiranom Krimu", pišu Britanci.

"Izveštaji iz otvorenih izvora sugerišu da je jedan USV zaustavljen pre luke, dok su dva uništena u luci. Ruski zvaničnici rekli su da ruska plovila nisu oštećena", dodaje se.

"U prethodnom napadu USV-a na Sevastopolj 29. oktobra 2022. navodno su oštećeni minolovac 'Ivan Golubec' i fregata 'Admiral Makarov'", dodaju Britanci.

Iako novi napadi verovatno nisu uspeli da oštete vojnu imovinu, pretnja USV-a verovatno nastavlja da ograničava operacije ruske Crnomorske flote, zaključuju Britanci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    27. mart 2023 | 10:48

    To je bio britanski napad a samo su ga ukrajinci izveli. Kao i sve pre toga.

  • Resursi

    27. mart 2023 | 11:26

    Btitancima nista ne treba vjerovati, samo pokusavaju da uspavaju Ruse u odbrani.

  • Fredy

    27. mart 2023 | 19:17

    udete se vi javili kad i vama doleti cestitka jer to odavno trazite, skupa sa kaubojima i jos nekim idiotima koji zele vladat planetom na kurvinski nacin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA