≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mašin otac pobegao iz kućnog pritvora, ona i dalje u domu: Osuđen na 2 godine zatvora zbog ćerkinog crteža

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njegova cerka Marija (Maša), učenica šestog razreda, u aprilu prošle godine odbila je da učestvuje na patriotskom času u svojoj školi i napravila je nekoliko crteža na kojima se vide rakete kako lete prema porodici koja stoji pod ukrajinskom zastavom

  • 0
Aleksej Moskaljov Foto: Tanjug/AP

Prema najnovijim informacijama, lokacija Rusa koji je osuđen na dve godine zatvora zbog diskreditiranja ruske vojske, čija je 12-godišnja ćerka Maša nacrtala sliku koja prikazuje rusko bombardovanje porodice u Ukrajini, nije poznata.

Ruske vlasti su objavile kako je Aleksej Moskaljov (54) tokom noći pobegao iz kućnog pritvora i da nije bio prisutan na suđenju. Tokom pritvora je nosio narukvicu za praćenje, ali je pre bega uspeo da je skine.

Moskaljovljev advokat Vladimir Bilijenko rekao je novinarima nakon današnjeg saslušanja kako je tek na sudu saznao za nestanak svog klijenta.

Podsetimo, Moskaljov, samohrani roditelj iz grada Jefremova, osuđen je danas na dve godine zatvora zbog diskreditovanja ruskih oružanih snaga, odnosno zbog komentara koji je objavio na internetu, piše Guardian.

Aleksej Moskaljov Neki od Mašinih crteža prikazani na suđenju Foto: Tanjug/AP

Njegova cerka Marija (Maša), učenica šestog razreda, u aprilu prošle godine odbila je da učestvuje na patriotskom času u svojoj školi i napravila je nekoliko crteža na kojima se vide rakete kako lete prema porodici koja stoji pod ukrajinskom zastavom.

Na jednom crtežu je pisalo "Slava Ukrajini!"

Crtež je u aprilu prošle godine nacrtala 12-godišnja Maša Moskaljeva. Njen otac Aleksej, obratio se vlastima za savet, jer je škola pozvala policiju kada je videla crtež.

Zbog antiratnih objava na Internetu samohrani otac Aleksej je kažnjen i morao je da plati 30.000 rubalja (oko 415 dolara) zbog diskreditacije ruskih oružanih snaga.

Njegova ćerka Maša nalazi se u domu gde joj je navodno zabranjena komunikacija sa ocem.

Video: Idem u krevet i ne znam da li ću se sutradan probuditi: Sve strahote granatiranja Ukrajine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA