Vreme čitanja: oko 1 min.

Političar na udaru zbog porodične fotografije na kojoj drže oružje: Obrisao je posle masakra u Nešvilu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Republikanac je ipak branio fotografiju na kojoj on, supruga i njegova deca poziraju ispred novogodišnje jelke sa oružjem u rukama

  • 0
Andy Ogles Foto: Andy Ogles

Republikanski političar, koji predstavlja distrikt Nešvil u kojem je u školskoj pucnjavi u ponedeljak ubijeno šestoro ljudi, branio je kontroverznu fotografiju na kojoj njegova porodica ponosno pozira sa oružjem.

Kongresmen Endi Ogls, zagovornik oružja, slikao se sa suprugom, ćerkom i dvojicom sinova ispred novogodišnje jelke. Jedina osoba koja ne pozira sa puškom jeste njegov najmlađi sin, piše Sky News.

Ogls, koji se zbog fotografije iz 2021. godine suočio sa kritikama od strane podržavalaca kontrole oružja i demokrata, u međuvremenu je obrisao fotografiju sa Fejsbuka.

Na pitanje Sky News-a da li se kaje zbog objave na društvenim mrežama, kongresmen je odgovorio: "Zašto bih žalio zbog fotografije sa svojom porodicom koja koristi svoje pravo na nošenje oružja?"

Međutim, odbio je da objasni zašto je nakon masakra u hrišćanskoj školi u Nešvilu obrisao fotografiju sa svog naloga, a ne nakon ranijih školskih napada.

Na svojem veb sajtu Ogls navodi da je "pravo naroda da čuva i nosi oružje, štiti sebe i svoje porodice i sprečava tiransku vladavinu osnovna sloboda naše ustavne republike".

Nakon pucnjave u školi u Nešvilu, u kojoj je Odri Hejl ubila troje odraslih i troje dece, Ogls je objavio saopštenje u kojem je rekao da je razoren napadom.


"Naše misli i molitve su sa porodicama žrtava. Kao otac troje dece, potpuno sam slomljen ovim besmislenim činom nasilja", napisao je on.

Ali zagovornici kontrole oružja su zatim iskopali njegovu istoriju društvenih medija, ističući svečanu fotografiju njegove porodice koja pokazuje teško naoružanje.

"Sama atmosfera vatrenog oružja bilo gde i svuda sputava zlo mešanje - ono zaslužuju počasno mesto sa svim što je dobro", piše u opisu fotografije.

Video: Pucala u vrata, šetala zgradom u potrazi za žrtvama: Snimak ubice kako ulazi u američku školu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA