≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Isplivali novi dokazi, nakon 30 godina mogao bi da bude rešen slučaj brutalnog ubistva

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija Slosteršira saopštila da je dobila nove informacije u ubistvu Kerol Klar, te apelovala na javnost da pomogne u rešavanju ovog slučaja.

  • 0
Engleska, napad, ubadanje, policija Foto: Tanjug/AP

Dokaz da je pravda spora ali dostižna mogao bi da se pokaže tačnim u slučaju ubistva koje se 30 godina smatralo nerešivim.

Kako javlja "Sky News", policija Slosteršira dobila je nove informacije zbog kojih će ponovo pokrenuti slučaj ubistva Kerol Klark iz Bristola, Velika Britanija, koja je poslednji put viđena kako ulazi u automobil u oblasti Monpeljea u Bristolu 26. marta 1993. oko 23.30 sati. Njeno telo je otkriveno dva dna kasnije u Gloster i Šarpnes kanalu.

Kada je poslednji put viđena nosila je crnu bejzbol kapu, smeđu kožnu jaknu, plavu teksas mini suknju, crni džemper sa polo izrezom i običnu plavu majicu.

Telo 32-godišnjakinje je u trsci i šikari blizu vode otkrio čovek koji je šetao psa.

Bila je zadavljena i slomljen joj je vrat, a njen ubica nije otkriven.

Policija Glosteršira je sada dobila informacije za koje se navodi da bi mogle da ponovo pokrenu ovaj slučaj.

"Primio sam nove i značajne informacije o ovom slučaju i iako u ovom trenutku ne mogu da kažem više a da ne izložim istragu riziku, to je ohrabrujući razvoj događaja koji je sve moje službenike učinio odlučnijim nego ikada da pronađu Kerolinog ubicu", rekao je glavni inspektor Vejn Ašer.

On je istakao da je policiji i dalje potrebna pomoć javnosti.

"Kerol je živela i radila u veoma bliskoj zajednici, i verovatno je da su neki ljudi koji imaju informacije o tome šta joj se desilo ćutali, možda zbog straha ili zbog pogrešne lojalnosti. Vreme je prošlo, vernost i lojalnost su se promeniti, pa molim te ljude da još jednom preispitaju svoju savest, 30 godina nakon njene smrti, da pogledaju njenu fotografiju, da razmisle o svemu i svojim najmilijima i pomognu da se krivac izvede pred lice pravde. I dalje želim informacije od svakoga ko je možda video nešto u blizini mesta gde je Kerol pronađena. Na lokaciji je na kojoj je pronađena u to vreme je bila proslava 200. godišnjice Britanskih plovnih puteva, tako da je bilo veoma mnogo saobraćaja, sa plovilima stranih registracija. Možda ste bili tamo u to vreme, ali ste se vratili kući a da do sada niste čuli za slučaj. Bez obzira na razlog, ako ste bili tamo i sada se nečega sećate, prijavite to", rekao je inspektor.

"Moje misli ostaju sa Kerolinom porodicom, koja je ostala tako dostojanstvena i tiho odlučna kroz najtraumatičnije iskušenje koje svaka porodica može da doživi", dodao je on.

U saopštenju koje je objavila policija, porodica Kerol Klark je navela: "Svesni smo da se istraga o Kerolinoj smrti ponovo otvara na osnovu novih dokaza i da se vode nove istrage. Nadamo se da će nam ova istraga omogućiti zatvaranje rane. O svemu nas obaveštavaju policijski službenici za vezu sa porodicom i tražimo da se u ovom trenutku poštuje naša privatnost", navodi se u saopštenju porodice.

Video: Misterije koje se kriju iza lika Brajana Volša: Prevare, skandali...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA