≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marjan iskopao telo majke iz groba: Godinama držao leš na kauču ispred televizora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policajci su po prijavi otkrili da mumificirani leš

  • 0
Poljska, rakete Foto: Tanjug/AP

Poljska policija pronašla je u kući starijeg muškarca mumificirano telo žene za koje se ispostavilo da pripada njegovoj maci koja je preminula pre 13 godina.

Marjan L. (76) tereti se da je iskopao majčino telo iz groba i odneo ga kući. Policija je telo otkrila pošto je reagovala na dojavu rođaka, a telo je pronađeno na kauču ispred televizora.

Naime, Marjanov rođak je tokom posete primetio da se on čudno ponaša pa je pozvao hitnu pomoć, piše Daily Mail.

"Primili smo prijavu u vezi s otkrivanjem tela od člana porodice vlasnika stana. Policajci su u kući starijeg muškarca otkrili mumificirani leš", rekla je portparolka policije Malgorzata Konijarska.

Telo je bilo u savršenom stanju?

Prema sadržaju DNK, mumificirano telo pripada Marjanovoj majci, Jadvigi L. koja je umrla u januaru 2010. godine. Utvrđeno je da je grob Jadvige L. u kojem je sahranjena 16. januara 2010. prazan. Verovatno je muškarac iskopao majčino telo odmah nakon sahrane i zatim ga mumificirao, a telo je ostalo u ovoj kući od 2010. godine", rekla je portparolka okružbog tužilaštva.

Marjan živi samo 300 metara od groblja gde mu je majka sahranjena. Lokalni mediji pišu da je Marjan L. bio usamljenik i da mu komšije nisu znale ni ime.

"Sve ukazuje na to da je čovek sigurno koristio neke hemikalije za mumificiranje leša. Bio je primetan miris naftalina. Bez obzira na to, telo je očito bilo u savršenom stanju", navelo je okružno tužilaštvo.

Iako je telo otkriveno još u februaru, vest je objavljena tek sada, nakon što je 76-godišnjak optužen za skrnavljanje leša. Telo njegove majke će biti ponovo sahranjeno.

Video: Užas kod Lučana: Pronađeno beživotno telo devojke pored puta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA