Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruski ambasador u Minsku otkrio gde će biti postavljeno Putinovo nuklearno oružje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grizlov je rekao da će rusko nuklearno oružje biti "postavljeno bliže zapadnoj granici naše savezničke države", ali nije dao preciznu lokaciju.

  • 3
Ruska vojska, satelitski snimci, Belorusija Foto: Tanjug/AP

Ruski ambasador u Belorusiji Boris Grizlov izjavio je da će rusko taktičko nuklearno oružje biti raspoređeno blizu beloruske granice sa NATO susedima.

Izjava Grizlova došla je nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin nedavno rekao da planira da postavi taktičko nuklearno oružje na teritoriju savezničke Belorusije.

Putin je istakao da će kontrukcija skladišta za taktičko nuklearno oružje u Belorusiji biti gotova 1. jula i dodao da je Rusija pomogla da se modernizuju beloruski ratni avioni, kako bi mogli da nose nuklearno oružje.

Grizlov je, govoreći večeras za belorusku državnu televiziju, rekao da će rusko nuklearno oružje biti "postavljeno bliže zapadnoj granici naše savezničke države", ali nije dao preciznu lokaciju.

"To će proširiti naše defanzivne sposobnosti i biće urađeno bez obzira na galamu u Evropi i SAD", dodao je Grizlov, preneo je AP.

Belorusija deli 1.250 kilometara granice sa članicama NATO - Letonijom, Litvanijom i Poljskom. Taktičko nuklearno oružje ima relativno karak domet i znatno manju snagu u poređenju sa nuklearnim bojevim glavama koje su ugrađene u strateške rakete dugog dometa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71

    3. april 2023 | 07:08

    To brate cuvajte pravoslavlje od nato fasista

  • kale

    5. april 2023 | 18:03

    NATO misli da se primakne ruskoj drzavi a ne vide da Rusi njih okruzuju, Kalinjin grad, Belorusija, Ukraina. Za sada 20% ali bice toga jos. Ameriku drze blokiranu nuklearnim podmornicama sa hiper sonicnim oruzijem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA