≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snažan zemljotres kod Kamčatke: Tresli se zidovi, ljudi istrčali na ulice, oštećene zgrade

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na sreću, nema povređenih

  • 1
Zemljotres seizmograf Foto: Shutterstock

Kod Kamčatke, na dalekom istoku Rusije, registrovan je zemljotres magnitude 6,9 stepeni Rihterove skale, saopštio je regionalni ogranak Geofizičke službe Ruske akademije nauka.

Nema povređenih, a pojedine zgrade su oštećene, saopštio je gubernator Vladimir Solodov.

On je na Telegramu napisao da na objektima ima pukotina, da su ploče i komadi betona padali sa zgrada, prenosi RIA Novosti.

"Mnoge zgrade imaju oštećenja - to su pukotine, urušavanje maltera, negde su ploče padale sa zidova. S jedne od zgrada u Petropavlovsku Kamčatskom pali su komadi betona na ulicu, ali, na sreću, niko nije povređen", napisao je Solodov.

Prethodno je magnituda zemljotresa bila određena na 5,7.

Epicentar je bio u Avačkom zalivu, 44 km južno od Petropavlovska Kamčatskog, na dubini od 100 kilometara, prenosi Interfaks.

Dopisnik te agencije je javio da su se u Petropavlovsku-Kamčatskom zidovi tresli, nameštaj se ljuljao, a predmeti padali. Pojedini stanovnici su istrčali iz zgrada.

Spasioci na jugu Kamčatke proveravaju da li su stambene zgrade i drugi objekti oštećeni, saopštila je Glavna uprava ruskog Ministarstva za vanredne situacije za teritoriju Kamčatke.

Video: Snažan zemljotres magnitude 6,5 pogodio Avganistan: Potres se osetio i u susednim zemjama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA