Vreme čitanja: oko 2 min.

Ubica iz Nešvila ispalila 152 metka tokom krvavog pira: Novi detalji masakra u osnovnoj školi

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Hejli je dokumentovao, u spisima, planirala masakr nekoliko meseci pre nego što ga je počinila", navodi se u jučerašnjem policijskom saopštenju za javnost.

  • 1
Nashville, Nešvil, pucnjava Foto: Tanjug/AP

Vlasti su u ponedeljak otkrile da je masovni ubica iz Nešvila Odri Hejl ispalila 152 metka tokom napada na katoličku školu Kovenant u kojoj je stradalo šest osoba, od čega troje devetogodišnjaka.

Šokantan detalj pojavio se u najnovijem ažuriranju istrage od strane policije Nešvila, u kojem je otkriveno i da je Hejlijeva mesecima planirala masakr, a što je otkriveno u spisima pronađenim u njenom automobilu i kući.

"Hejli je dokumentovao, u spisima, planirala masakr nekoliko meseci pre nego što ga je počinila", navodi se u jučerašnjem policijskom saopštenju za javnost.

Policajci kažu da su spisi Hejllijeve predati jedinici FBI za analizu ponašanja u Kvantiku u Virdžiniji, koja radi sa lokalnim detektivima na otkrivanju šta ju je navelo da ubije troje dece i troje zaposlenih u svojoj bivšoj osnovnoj školi.

Iako tačan motiv nije otkriven, policija je saopštila da je utvrdila da je Hejlijeva "razmatrala akcije drugih masovnih ubica".

Motiv Hejlijeve je bio misterija od samog početka. Šef policije u Nešvilu Džon Drejk u početku je spekulisao da je 28-godišnjakinja, koja je pohađala privatnu versku školu kao dete, bila "ogorčena" prema bivšim nastavnicima. Od tada je otkriveno da je Hejlijeva bila uništena nedavnom smrću bliskog prijatelja, da je bila pod brigom lekara zbog emocionalnog poremećaja i da je poslala niz mračnih poruka prijateljici neposredno pre nego što je krneula u napad.

Na dan pucnjave, 27. marta, Drejk je rekao da je Hejlijeva iza sebe ostavila "manifest" koji su istraživali detektivi, ali njegov sadržaj nije javno objavljen.

Ona je iz dve jurišne puške i pištolja ispiala baraž metaka, rekli su policajci u ponedeljak. Ova tri oružja bila su deo arsenala sa još sedam pištolja koji je legalno prikupila iza leđa svojih roditelja - čuvajući oružje u kući u Nešvilu koju su delili, rekao je Drejk prošle nedelje.


Hejlijevu su ubila dva policajca iz Nešvila samo 14 minuta nakon što je provalila u školu pucajući kroz zaključana staklena vrata. Policija je u ponedeljak saopštila da su ti policajci ispalili po četiri hica, ubivši je na licu mesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA