Vreme čitanja: oko 2 min.

Italijan na "grebalici" osvojio pet miliona evra, a onda su mu banuli razbojnici i zaključali ga u orman

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Pustite nas unutra, znamo šta da tražimo", vikali su razbojnici koji su ukrali zlatne poluge, nakit, satove, gotovinu, neke olovke, mačetu i flašu Dom Perinjona.

  • 0
zlato, poluge zlata Foto: Freepik

Posle skoro godinu dana istrage, uhapšeno je četvoro bandita koji su 28. maja prošle godine u Tore Pelisu opljačkali 33-godišnjeg biznismena koji je na tiketu „ogrebi i pobedi“ osvojio pet miliona evra. To su Rumunka, Rumunka i dva Moldavca, piše torinsko izdanje dnevnika "Korijere dela sera".

Karabinjeri su uhapsili Konstantina, 48-godišnjeg vozača iz Moldavije, koji se krio u iznajmljenoj kući. Tamo su istražitelji pronašli 27 antičkih novčića, razni nakit, 5.650 evra u gotovini i 12 zlatnih poluga teških manje od pola kilograma.

Ukradenu robu je žrtva prepoznala, a naknadno istraživanje je omogućilo identifikaciju ostala tri počinioca, koji su sada u pritvoru. Reč je o 38-godišnjoj državljanki Rumunije, za koju se veruje da je mozak operacije, 30-godišnjoj Rumunki i još jednom državljaninu Moldavije, starom 34 godine, koji živi u Padovi.

Neki su pred istražiteljima odlučili da se brane ćutanjem, drugi su negirali optužbe, a neki su pričali priče koje su smatrane neverovatnim.

Ovaj 34-godišnji Italijan osvojio je pet miliona evra u avgustu 2021. Na Badnje veče te godine neko je opljačkao njegov stan u Nikelinu (Torino), gde je još živeo pod kirijom, uzevši gomilu zlatnih poluga u vrednosti od 300.000 evra, piše "Giornale La Voce".

U martu 2022. preselio se u Tore Pelise sa verenicom, u vilu koju je upravo kupio. Dana 28. maja 2022. godine par, koji se vraćao sa večere oko ponoći, napala su trojica naoružanih muškaraca sa kapuljačama.

"Pustite nas unutra, znamo šta da tražimo", vikali su. Razbojnici su ih gurnuli na zemlju, a zatim ih zaključali u orman. Ukrali su zlatne poluge, nakit, satove, gotovinu, neke olovke, mačetu i flašu Dom Perinjona. Rumun je bio "osmatrač", dok su saučesnici opljačkali Italijanovu vilu.

Sat vremena nakon što su razbojnici otišli, vlasnik je uspeo da izađe iz ormana i pozvao je pomoć. Banda je uspela da uzme osam kilograma zlata i dragog kamenja u vrednosti od 600.000 evra, kao i 20.000 evra u gotovini.

Navodni članovi bande takođe su identifikovani zahvaljujući analizi mobilnih telefona. Ostaje da se vidi ko ih je obavestio o bogatstvu u kući Italijana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA