Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznato gde se nalazi Mašin otac, nakon bekstva iz kućnog zatvora: Devojčica izašla iz doma, sad je sa majkom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Maša je prošle godine na času likovnog u školi nacrtala crtež na komu su prikazani ruski projektili koji lete prema Ukrajini i slogani "Slava Ukrajini" i "Ne Putinu, ne ratu"

  • 2
Alexei Moskalyov Aleksej Moskaljov antiratne slike Tanjug/AP

Aleksej Moskaljov, Rus koji je optužen za diskreditovanje ruske vojske nakon što je njegova ćerka nacrtala antiratni crtež, nalazi se u pritvoru u Belorusiji.

Potvrđujemo da je državljanin Ruske Federacije Aleksej Moskaljov pritvoren na teritoriji Republike Belorusije. Sada je u istražnom pritvoru u gradu Žodinu", saopštila je ambasada.

Aleksej Moskaljov osuđen je za diskreditiranje oružanih snaga i osuđen na dve godine zatvora, a njegova ćerka Marija, ili Maša u deminutivu, bila je smeštena u dom za nezbrinutu decu.

Nju je u međuvremenu njena majka s kojom nije želela da živi odvela iz te ustanove, rekao je komesar za prava dece Kremlja, javlja "Gardijan".

Maša je prošle godine na času likovnog u školi nacrtala crtež na komu su prikazani ruski projektili koji lete prema Ukrajini i slogani "Slava Ukrajini" i "Ne Putinu, ne ratu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruski zuti sorosev placenik

    7. april 2023 | 16:07

    Neces moci dalje

  • Resursi

    8. april 2023 | 00:01

    Kako tata lepo crta, naucio djete sta znaci "slava ukrajini" i "ne Putine", nemoj Putine fasiste jer su oni nasi, I onda pobjegne i ostavi djete,a koliko je dobar da ga je i zena napustila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA