≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Silovatelj, koji je lažirao svoju smrt u zatvoru, opet priveden pravdi: Inscenirao samoubistvo, imao pomoć

Vreme čitanja: oko 1 min.

Besterovo bekstvo izazvao je bes u Južnoj Africi, koja ima jednu od najvećih stopa seksualnih napada na svetu

  • 0
Hapšenje, lisice Foto: Shutterstock

Silovatelj i ubica Tabo Bester, koji je pobegao iz južnoafričkog zatvora lažirajući sopstvenu smrt, uhapšen je u Tanzaniji. On je bio na slobodi godinu dana nakon što se mislilo da je umro zapalivši se u zatvorskoj ćeliji. Međutim, nakon što je nova obdukcija otkrila da telo zapravo nije njegovo, počela je potera za njim.

Bester, koji je poznat kao "Fejsbuk silovatelj" jer koristi ovu društvenu mrežu da namami žrtve, u petak je uhapšen sa svojom devojkom i trećim osumnjičenim i biće izručen Južnoj Africi, piše RTS.

Osuđen je 2012. za silovanje i ubistvo svoje devojke, modela Nomfundo Tihulu. Godinu dana ranije, proglašen je krivim za silovanje i pljačku još dve žene. U maju je objavljeno da je pronađen mrtav u svojoj ćeliji, nakon što se zapalio u popravnom centru Mangaung u gradu Blumfontejn. Međutim, lokalni mediji su krajem prošle godine počeli sumnjaju da je Bester mrtav.

U martu je policija otvorila novu istragu, nakon što su testovi otkrili da pokojnik nije Bester i da je neidentifikovana osoba umrla od povrede glave tupim predmetom. Zaposleni u britanskoj bezbednosnoj kompaniji G4S, koja je upravljala zatvorom, optuženi su da su mu pomogli u bekstvu. Navodi se da su tri zaposlena otpuštena u vezi sa incidentom.

Besterov bekstvo izazvao je bes u Južnoj Africi, koja ima jednu od najvećih stopa seksualnih napada na svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA