≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evakuacija u Francuskoj: Srušila se cela zgrada u centru Marseja, traje potraga za preživelima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vatra je sprečila i trenirane pse da pretražuju ruševine u potrazi za mogućim povređenim

  • 5
Marsej zgrade se urušila srušila Foto: NICOLAS TUCAT / AFP / Profimedia

Najmanje pet osoba je povređeno kada se u Marseju urušila četvorospratna stambena zgrada, saopštio je gradonačelnik Benoa Pajan.

Požar je sprečio spasioce da krenu u potragu za drugim mogućim žrtvama, a sumnja se da je rušenje zgrade izazvala eksplozija, prenosi portal BFMTV.

"Postoje jake sumnje da je eksplozija izazvala kolaps građevine, ali u ovoj fazi moramo biti veoma oprezni u vezi sa uzrocima nesreće", rekao je prefekt regiona Buš di Ron, Kristof Mirman, dodajući da bi eksplozija gasa mogla biti uzrok.

Vatra je sprečila i trenirane pse da pretražuju ruševine u potrazi za mogućim povređenim.

U zgradi koja se urušila se nalazilo pet stanova, po jedan na svakom spratu, objavili su vatrogasci. Urušavanje je oštetilo i dve susedne zgrade, jednoj od njih je oštećena statika te se strahuje da bi se i ona mogla urušiti. Zgrade se nalaze u centru grada, u ulici s mnoštvom kafića i restorana.

Marsej zgrade se urušila srušila Foto: Tanjug/AP

Evakuisano je 80 stanara koji se smešteni u škole i vrtiće.

Marsej zgrade se urušila srušila Foto: Tanjug/AP

"Pokušavamo da ubrzamo akciju jer je vreme bitno, ali psi ne mogu da izdrže ovakvu temperaturu i vrelinu", rekao je komandant bataljona marsejskih vatrogasaca Lionel Matje.

Marsej zgrade se urušila srušila Foto: NICOLAS TUCAT / AFP / Profimedia

Lokalne vlasti su saopštile da se za sada ne zna koliko ljudi je živelo u zgradi.

"Saosećam s Marsejom gde se sinoć srušila zgrada u Ulici Tivoli. U mislima sam sa stradalima i njihovim voljenima. Spasilačka akcija se nastavlja uz angažovanje značajnih resursa. Hvala vatrogascima i spasiocima", objavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sta su se ufrkisali

    9. april 2023 | 10:34

    Sta bi.bilo da su imali od NATOvaca sve ono sto i mi svakodnevno, bombe. Da vide sada malo kako je i kod njih, ali ovoga puta od onoga gore.

  • Sve od

    9. april 2023 | 09:08

    Boga

  • Crni

    9. april 2023 | 10:14

    Neverovatno uvek je gas u pitanju a cela zgrada srusena pre ce biti dizajn ili je jednostavno istekao rok trajanja. Ako nije gas onda je grejalica ako je pozar, plinska boca itd. Uvek ista objasnjenja iako je npr eksplozija plinske boce posledica pozara odnosno uvecanje temp oko boce i u boci samim tim se uvecava pritisak u boci sto dovodi do eksplozije jer premasi pritisak od 32bara i boca nikako nije uzrok eksplozije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA