≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dva meseca nakon razornih zemljotresa, u Turskoj se uveliko gradi: Poznato kada će sve biti gotovo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon razornih zemljotresa 6. februara, na društvenim mrežama su krenule da kruže fotografije razrušenih kuća, međutim, samo dva meseca kasnije, situacija je potpuno drugačija

  • 0

Prošla su dva meseca od razornih zemljotresa u Turskoj, a situacija u delovima zemlje koja su pretrpela najveće gubitke polako se vraća u normalu.

Vlasti u provinciji Hataj već su počeli sa gradnjom novih zgrada, a jedna od njih već je došla do drugog sprata.

Ministar infrastrukture rekao je da će gradnja novih kuća i zgrada biti završena za godinu dana.

Nakon razornih zemljotresa 6. februara, na društvenim mrežama su krenule da kruže fotografije razrušenih kuća, međutim, samo dva meseca kasnije, situacija je potpuno drugačija.

U opisu videa koji je objavio ministar infrastrukture saopšteno je da će biti izgrađeno 9.264 zgrada i seoskih kuća, a ukupno će biti izgrađeno 250.862 objekata.

Iako su neki sumnjali da nema šanse da će kuće biti završene za godinu dana, on je uverio sve da će biti baš tako, piše Aksam.com.

Konstatovano je da je pod rukovodstvom predsednika Redžepa Tajipa Erdogana proces rekonstrukcije regiona pogođenih katastrofom sproveden brzo. Navedeno je da su urađene studije mikrozoniranja, kao i geološka istraživanja kako bi se otkrila otpornost tla na zemljotrese i kako bi se procenilo koji su delovi najbezbedniji za izgradnju kuća.


Nakon svih analiza utvrđeno je da će kuće biti izgrađene na najčvršćem terenu, kao i da će zgrade neće prelaziti visinu prizemlja i četiri sprata.

U međuvremenu su u Karamanmarašu renovirane sve instalacije za gas na zgradama koje su bile oštećene nakon zemljotresa.

Nakon popravke pristup gasu u ovom gasu sada ima 154.000 korisnika.

(Telegraf.rs)

Video: Čuli smo jauke, a onda smo je ugledali: Vatrogasci iz ruševina spasili devojku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA