Vreme čitanja: oko 2 min.

Mladić srpskog porekla ispalio 20 hitaca i ubio pogrešnu osobu: Detalji krvavog pira u Nemačkoj

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odbeglog Amera S. uhapsile su specijalne jedinice policije u porodičnoj kući u subotu oko 17.35 časova – u gaćama, potkošulji i japankama.

  • 9
Nemačka Asperg ubistvo Foto: Karsten Schmalz / imago stock&people / Profimedia

U subotu uveče iznenada su odjeknuli pucnji preko šljunkovitog parkinga u mirnom Aspergu, mestu u Nemačkoj od oko 13.600 stanovnika.

Prijatelji Baran (18) i Lukas (18) pali su na zemlju, pogođeni sa nekoliko metaka – Lukas je na licu mesta podlegao povredama, a Baran je preživeo uprkos tome što je zadobio sedam prostrelnih rana. Kako se ispostavilo, ubijen je nevin mladić.

Lukas i njegovo društvo sastali su se na tom mestu pre pucnjave. Kako saznaje "Bild", njegov drug Baran razgovarao je telefonom sa Amerom S. (20), kako bi se dogovorili da se sastanu i reše spor koji su imali.

Prema informacijama nemačkog lista, Amer S. se oko 1 sat posle ponoći dovezao svojim BMW-om "X7" i odmah zapucao kroz otvoren prozor vozila. Ispalio je oko 20 hitaca, a Lukas je pogođen u glavu i grudi. Prvu pomoć pružili su prijatelji koji su bili na licu mesta.

Nemačka Asperg ubistvo Foto: Karsten Schmalz / imago stock&people / Profimedia

Policija je po dolasku konstatovala da je izrešetano i osam automobila na parkingu.

Lukasovi priijatelji opisali su ga kao druželjubivog mladića, koji se školovao za bankarskog službenika. Kako su rekli, uvek je bio rado viđen i veseo.

Odbeglog Amera S. uhapsile su specijalne jedinice policije u porodičnoj kući u subotu oko 17.35 časova – u gaćama, potkošulji i japankama. Kako javlja "Bild", policija je oklopnim vozilo provalila kroz ulazna vrata kuće.

Nemačka policija Asperg ubistvo Foto: BERND WEISSBROD / AFP / Profimedia

Kako je "Bild" ranije javio, Amer S. je srpskog porekla, a njegov otac ima građevinsku firmu u susednom gradu. Nakon hapšenja sina on je razgovarao s policijom ispred kuće, pošto mu nije bilo dozvoljeno da uđe zbog pretresa koji je bio u toku. Amerovi brat i sestra su u šoku plakali ispred kuće.

Komšije su za njega rekle da je oduvek bio problematičan. Nemački list navodi da mu je određen pritvor zbog ubistva iz nehata i pokušaja ubistva.

(Telegraf.rs)

Video: Jezivi snimci sa mesta masakra: Šestoro ubijenih u crkvi Jehovinih svedoka, oko 20 povređenih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЈАја

    10. april 2023 | 22:13

    Можда је пореклом из Србије , а српског порекла - тешко ...

  • MAX

    11. april 2023 | 06:15

    Nikad nisam čuo da je Amer Srbin , da je slučajno nešto dobro uradio bio bi bošnjak

  • Mala

    11. april 2023 | 03:43

    Ako je Amer srbin onda sam i ja amerikanka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA