Vreme čitanja: oko 1 min.

Trampov najljući rival odlučio: Nindža ubica danas umire!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlukom republikanskog guvernera Floride Rona Desantisa, danas će biti pogubljen Luis Bernard Gaskin, zvani "nindža ubica".

  • 0
Guverner Floride Ron Desantis Foto: Profimedia/Zuma Press/Brian Cahn

"Nindža ubica" trebalo bi da bude pogubljen ubrzigavanjem smrtonosne injekcije danas u 18 sati po lokalnom vremenu na Floridi.

Odlukom republikanskog guvernera Floride Rona Desantisa, koji se inače smatra najljućim rivalom Donalda Trampa za republikanskog kandidata na narednim predsedničkim izborima u SAD, biće pogubljen Luis Bernard Gaskin, zvani "nindža ubica".

To će biti stoto pogubljenje u toj američkoj državi otkako je u njoj 1976. godine vraćena smrtna kazna, ali i drugo za samo šest sedmica, pri čemu se naredno izvršenje smrtne kazne očekuje već za tri sedmice.

Ubrzan tempo egzekucija

Agencija AP ocenjuje da je Florida ubrzala tempo egzekucija dok se naširoko očekuje da Ron Desantis uđe u trku za republikanskog kandidata za predsednika SAD.

Razmak između dva izvršena i trećeg planiranog pogubljenja najkraći je od 2014. godine, kada je tadašnji guverner Rik Skot, također republikanac, dozvolio pogubljenje tri čoveka za 36 dana.

U prethodnom guvernerskom mandatu koji je trajao četiri godine, Desantis je pogubio samo dve osobe, obe 2019. godine.

"Nindža ubica" treba da bude pogubljen ubrzigavanjem smrtonosne injekcije u šest sati popodne po lokalnom vremenu. On je decembra 1989. godine ubio sredovečni par u njihovoj kući na Floridi.

Louis Bernard Gaskin, Luis Bernard Gaskin, nindža ubica Luis Bernard Gaskin, poznat kao "nindža ubica" Foto: Florida Department of Corrections

Kako je dobio nadimak "nindža ubica"

Gaskin je dobio nadimak "nindža ubica" jer je bio obučen kao nindža kada je žrtve ubio pucnjima iz puške. Osuđen je za ubistvo s predumišljajem, a iz kuće ubijenih je ukrao sat, dve lampe i video-rekorder, koje je namenio kao praznični poklon svojoj devojci.

Gaskin je iste noći u blizini počinio još jednu provalu, pljačku i pokušaj ubistva.

Brzo je priznao zločine, rekao da oseća krivicu i da nije lud, ali da je u to vreme "đavo imao jaču vlast nad njim nego Bog".

(Telegraf.rs)

Video: Osuđenici na smrt u Americi mogu da biraju: Streljanje ili električna stolica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA