Vreme čitanja: oko 2 min.

Profesor misteriozno nestao, tražili ga 2 godine: Njegov auto izvučen iz močvare, u njemu bilo i telo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dobrovoljci su za vikend konačno uspeli da lociraju automobil

  • 2

Bob Heika iz Floride vozio se kući u ranim jutarnjim satima 25. oktobra 2020. godine i od tada mu se gubi svaki trag.

Ovaj 70-godišnji profesor srednje škole na Floridi živeo je sam, tako da niko nije znao da je nestao sve do sledećeg jutra kada se nije pojavio na poslu, što nikada do tada nije uradio, a da se nije javio.

Uprkos masovnoj potrazi, policija nije mogla da shvati šta se desilo sa Heikom niti gde se on nalazi. Njegova porodica više od dve i po godine nije imala odgovore na to gde je on i zašto se ne javlja.

Međutim, sve se promenilo prošlog vikenda, kada su ga dva dobrovoljaca i specijalca za ronjenje konačno pronašli njegov automobil.

Nestanak

Majkl Salivan i njegova grupa dobrovoljnih specijalista za sonare, kada su krenuli u potragu nisu imali mnogo informacija o njegovom nestanku.

Jedino što su znali je da je nastavnik krenuo iz kuće u subotu ujutro, proveo dan sam na plaži, otišao do bankomata, posetio je svoju devojku, a zatim je krenuo da se vraća kući dok još sunce nije izašlo.

Jedina druga informacija koju je Salivan imao je da je signal sa Bobovog mobilnog telefona poslednji put registrovan u močvarnoj, šumovitoj oblasti pored puta, nekoliko kilometara od njegove kuće.

Policija, FBI i mnoge druge agencije su već pretražile to područje, ali ono je prostrano, tao da nisu uspeli da ga pronađu.


U proteklih sedam meseci, Salivan i drugi volonteri sproveli su osam različitih pretraga za Heikom, provodeći po 12 sati dnevno pretražujući kanale u močvari i svako jezerce u koje je automobil mogao da stane.

U subotu im se trud konačno isplatio.

"Imamo ga"

Salivan je rekao da su on, njegov brat i specijalista za ronjenje satima češljali ovo područje kada je Saliven primetio nešto kroz gustu šumu. Kada su se približili ugledali su krov automobila koji se jedva vidi kako viri u maloj površini vode."Tada sam uzviknuo mojim momcima "Hej, imamo ga", to je sigurno on", rekao je Salivan.

Tada je specijalista za ronjenje, Ken Fleming obukao svoju opremu i otišao ispod površine i proverio registarske tablice. Kada su shvartili da se tablice poklapaju sa Bobovim tablicama bili su sigurni da je to njegov automobil.

Kada je policija stigla, u vozilu su pronašli i Bobovo telo.

"Hvala što ste pronašli mog brata", napisao je Bobov brat u objavi na Fejsbuku.

Volonterima se zahvalila i Policijska uprava Port Oranž.

"Uradili su neverovatan posao. Vaš profesionalizam, posvećenost i odlučnost su nas zadivili", pisalo je u saopštenju policije.

Bobov auto nađen je iza gustog grmlja i drveća. Ovo područje se dugo borilo sa poplavama, pa je zbog suša koje su u međuvre,menu nastupile, on konačno postao vidlji.

"Nema šanse da je neko ikada ranije video taj auto. Ljdui nisu mogli čak ni da dođu do tog područja", rekao je Salivan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    15. april 2023 | 06:41

    pa ako je tako nepristupacno šta ce on sa autom tamo jedino da je pre toga ubijen i extra odvexen i bačen da ne mogu da ga nadju

  • nije oranž

    15. april 2023 | 03:30

    več orandž

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA