Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ništa lično, to je samo biznis": Mafijaš ubio svog oca, takođe mafijaša, zbog pohlepe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bilo je nekoliko neuspešnih pokušaja ubistva tog mafijaša, koji je imao bliske veze s ozloglašenim njujorškim mafijaškim porodicama Lukeze i Bonano

  • 0
Anthony Zottola Foto: U.S. Attorney's Office

Silvester "Sali Daz" Zotola, 71-godišnji mafijaš iz Bronksa u Njujorku, brutalno je ubijen. Ono što je u ovom slučaju krajnje specifično, jeste to da ga je ubio niko drugi do – njegov rođeni sin.

Entoni Zotola je sada osuđen na dve doživotne kazne. Sud je smatrao da je dokazano da je 45-godišnjak ubio svog oca.

Krvavom zločinu prethodila je godina straha za starijeg Zotolu. Bilo je nekoliko neuspešnih pokušaja ubistva tog mafijaša, koji je imao bliske veze s ozloglašenim njujorškim mafijaškim porodicama Lukeze i Bonano. Zotola stariji je preživeo napad nožem i pucnjavu.

Kada je 4. oktobra 2018. hteo da popije kafu u Mekdonaldsu, ponestalo mu je sreće: članovi ulične bande "Bloods" ubili su 71-godišnjaka sa nekoliko hitaca. Neverovatno, ali „Sali Daz” do kraja nije znao da je sin sve vreme pokušavao da ga ubije.

SMS kontakt je "zakopao" Entonija Zotolu. Jedan od plaćenih ubica je upitao: "Da li želimo da slavimo danas ili sutra?", a on je odgovorio: "Sutra. Vodim ga u njegov omiljeni McDonald's. Kao da jedem te stvari. Hvala vam što ste tako veliki prijatelj."

Ubice su za napad dobile 200.000 dolara, a osuđene su na doživotni zatvor.

Motiv ubistva bila je pohlepa.

"Entoni Zotola je bio odlučan da kontroliše unosan porodični posao sa nekretninama", rekli su njujorški tužioci. Zbog toga je "izložio svoju porodicu režimu terora". Navodi se da je ubijeni posedovao kuće vredne 45 miliona dolara. Svake godine "Sali Daz" je samo od kirije zarađivao oko milion dolara.

Salvatore Zotola je svom bratu na suđenju rekao: "Tata ti je dao sve. Ono što si uradio meni i njemu je nezamislivo."

(Telegraf.rs)

Video: Smatrao se kandidatom za šefa šefova sicilijanske mafije: Za šta se tereti Mateo Mesina Denaro?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA