≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojka ubijena jer je pogrešno skrenula: Još jedan zločin po sistemu "prvo pucaj, onda postavljaj pitanja"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tražeći prijatelje grupa mladih je greškom završila u ruralnom području sa makadamskim putevima gde nema interneta ni mobilnih usluga

  • 5

Mlada žena koja je tražila kuću prijatelja u severnom delu države Njujork ubijena je nakon što su ona i njeni prijatelji pogrešno skrenuli, objavila je policija.

Kejlin Gilis (20) vozila se u automobilu u okrugu Vašington u subotu uveče s još tri osobe, rekao je šerif okruga Vašington Džefri Marfi.

Prijatelji su skrenuli u prilaz na Paterson Hil Roudu u Hebronu, ali su ubrzo shvatili da su pogrešili i pokušali su da odu. Ali, u tom je trenutku na terasu kuće izašao vlasnik Kevin Monahan (65) i ispalio dva metka na vozilo. Jedan je pogodio 20-godišnjakinju.

"To je vrlo ruralno područje u kojem su tokom noći prilazi kućama često slabo osvetljeni, ima makadamskih puteva, nema puno mobilnih usluga ili bilo koje vrste interneta", rekao je šerif.

Grupa prijatelja je pokušala da nazove policiju, ali su se morali da voze osam kilometara do Semeteri Rouda u Salemu da bi mogli da upute poziv, dodao je šerif. Medicinsko osoblje koje je došlo na mesto pucnjave nije uspelo da spasi devojku.

"Nitko iz grupe nije izašao iz vozila niti je pokušao da uđe u Monahanovu kuću pre nego što je otvorio vatru", rekao je šerif.

Monahan se sada nalazi u zatvoru okruga Voren pod optužbom za ubistvo drugog stepena.

"Ovo je veoma tužan slučaj, neki mladi ljudi tražili su prijatelje i završili kod kuće ovog čoveka koji je odlučio da izađe sa vatrenim oružjem i puškom", rekao je šerif okruga Vašington Džefri Marfi.

Kevin Monahan Ubica Kevin Monahan Foto: Washington County Sheriff's Office

Porodica i prijatelji nesreće devojke pokrenuli su na gofundme.com akciju prikupljanja novca za pokrivanje troškova sahrane. Do sada je prikupljeno nešto više od 40.000 od potrebnih 50.000 dolara.

Misuri je jedna od 30 država s takozvanim "stand your ground" zakonima koji dozvoljavaju vlasnicima nekretnina da prvo pucaju, a kasnije postavljaju pitanja. Njujork nije jedna od tih država.

Zbog sličnog ubistva u Kanzas Sitiju, gde je belac upucao crnog dečaka koji je greškom pozvonio na njegova vrata tražeći brata i sestru, podignuta je optužnica za ubistvo vlasnika kuće koji je pucao.

(Telegraf.rs)

Video: Ekstremno uznemirujuće: Snimak kako policajac pokušava da spase ljude od nauoržanog napadača u banci

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Freedom

    18. april 2023 | 10:22

    Kakav bolestan zakon,narod..fuj.Daleko im lepa kuća! 😡

  • Lokalac

    18. april 2023 | 10:39

    Divlji zapad ,elem sad mi je jasno zasto nasi gastarbajteri kad zavrse radni vek u inostranatvu zele da se vrate u rodnu grudu,nimalo nije mali trosak sahrane,50.000 dolara,a kod nas mogu i za 800 eura ,stedis za zivot ,stedis za sahranu 🥺,

  • Miojko

    18. april 2023 | 17:22

    Koja bolesna nacija. Fuj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA