Vreme čitanja: oko 1 min.

Bračni par odrubio svoje glave domaćom giljotinom u ritualnom žrtvovanju: Nastavak procedure posebno je jeziv

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ritualne ljudske žrtve nisu nepoznate u Indiji, ali skoro svi poznati slučajevi uključuju ljude koji ubijaju druge da bi ugodili bogovima, a ne sebe.

  • 1
Giljotina Foto: Shutterstock

Indijski bračni par izvršio je samoubistvo koristeći mehanizam nalik na giljotinu da sebi odrubi glave u ritualu žrtvovanja, saopštila je policija u nedelju, prenosi "CBS News".

Hemubhai Makvana (38) i njegova supruga Hansaben (35) umrli su odrubljivanjem glave nakon što su koristili domaći mehanizam sa oštricama u kolibi na svojoj farmi u zapadnoj državi Gudžarat, saopštila je policija.

"Par je prvo pripremio vatreni oltar pre nego što je stavio svoje glave pod mehanizam nalik na giljotinu koji drži konopac", rekao je Indradžitsin Džadedža, policijski podinspektor, preneli su indijski mediji. "Čim su pustili konopac na njih je palo gvozdeno sečivo odsekavši im glave, koje su se otkotrljale u vatru."

Vatra se u hinduizmu smatra svetom i igra značajnu ulogu u nekoliko rituala obožavanja. Par je očigledno dizajnirao napravu korišćenu prilikom odsecanja glave na takav način da bi se njihove glave otkotrljale u vatreni oltar, dovršavajući ritual žrtvovanja.

Policija, koja je saopštila da je pronašla samoubilačku poruku upućenu članovima porodice, pokrenula je istragu. Iza para su ostali roditelji, kao i njihovo dvoje dece.

Incident se dogodio negde između subote uveče i nedelje popodne, kada je policija alarmirana.

Članovi porodice su navodno rekli policiji da se par molio u kolibi svakog dana tokom prošle godine.

Ritualne ljudske žrtve nisu nepoznate u Indiji, gde zvanični podaci pokazuju da je bilo više od 100 prijavljenih slučajeva između 2014. i 2021. Ali skoro svi poznati slučajevi prinošenja ljudskih žrtava uključuju ljude koji ubijaju druge da bi ugodili bogovima, a ne sebe.


Ranije ovog meseca, indijska policija uhapsila je pet muškaraca zbog ubistva žene 2019. u hinduističkom hramu u Guvahatiju, u, kako su rekli, slučaju ritualnog žrtvovanja ljudi.

(Telegraf.rs)

Video: Jeziv snimak iz "Doktorove sekte": Žene plešu polugole, među seks-robinjama i deca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA