Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvogodišnji dečak vraćen u život pomoću leka protiv predoziranja: Nesvakidašnji slučaj u Virdžiniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aktivni sastojak "narkana" je nalokson, koji može brzo da povrati nečije disanje ako doživi predoziranje opioidima

  • 0
bolesno dete dete u bolnici Foto-ilustracija: Shutterstock

Dve žene iz Virdžinije uhapšene su nakon što je dete (2) koje je pronađeno bez znakova života moralo da bude oživljeno sa "narkanom", lekom koji se koristi u slučajevima predoziranja narkoticima, javlja "ABC News".

Policajci i vatrogasci-spasioci prvi su stigli na hitan poziv iz kuće u Manasas Parku u Virdžiniji zbog dvogodišnjeg dečaka koji nije davao znake života, saopštila je policijska uprava Manasa Parka u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

Po dolasku na lice mesta, policija i službenici vatrogasne službe Manasas Parka locirali su dete i dali mu "narkan", oživljavajući ga, rekli su zvaničnici. Dete je prebačeno u bolnicu Princ Vilijam pre nego što je premešteno u drugu medicinsku ustanovu na naprednu medicinsku negu, saopštila je policija.

Dete je u stabilnom stanju u bolnici, rekao je za "ABC News" kapetan policije Karl Dor.

Policija je uhapsila Ešli Polzer (33) iz okruga Princ Vilijam i Savanu Džons (26) iz Manasa Parka, koje su bile u kući u vreme incidenta, pod optužbom da su dale lažnu identifikaciju policiji. Polzerova se tereti i za posedovanje pribora za drogiranje.

Aktivni sastojak "narkana" je nalokson, koji može brzo da povrati nečije disanje ako doživi predoziranje opioidima.

Američka Uprava za hranu i lekove odobrila je "narkan" za upotrebu bez recepta prošlog meseca - što je prekretnica za koju su zagovornici rekli da će olakšati spasavanje života usred tekuće epidemije opijata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA