≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umesto da ga spreči da skoči sa balkona, policajac nespretnom reakcijom pomogao čoveku da se ubije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policijski nadzorni organi istražuju smrt čoveka koji je pao sa balkona u Pekam nakon što je policajac pokušao da ga omami elektrošokerom

  • 0
Elektrošoker, stun gun Foto: Shutterstock

Policijski nadzornik istražuje smrt muškarca koji je pao sa balkona u jugoistočnom Londonu nakon što je policajac pokušao da ga onesposobi elektrošokerom.

Službenici metropolitanske policije i bolničari pozvani su u stan u Pekamu rano prošle srede zbog straha za dobrobit čoveka koji je pretio da će skočiti sa balkona, saopštila je Nezavisna kancelarija za ponašanje policije (IOPC).

Policajci su stigli oko 2 sata ujutru i ostali tamo više od sat vremena pokušavajući da ga ubede da uđe u stan, pre nego što je pri pokušaju da ga uvedu u stan pao nekoliko spratova niže na zemlju, saopštio je IOPC.

Čovek je sa teškim povredama prebačen u bolnicu, ali je kasnije tog dana preminuo. On još nije zvanično identifikovan i obdukcija će biti obavljena u dogledno vreme, saopštio je Skotland Jard.

Skotland Jard je predao snimke sa kamera policajaca istražnim organima policije.

Portparol IOPC-a je rekao: "Započeli smo nezavisnu istragu o incidentu u kojem su učestvovali policajci Metropolitan policijske službe (MPS) u sredu na jugoistoku Londona, gde je muškarac teško povređen i kasnije preminuo u bolnici nakon što je pao sa balkona."

"Obavešteni smo da su službenici MPS-a došli na adresu u Pekamu oko 2 sata posle ponoći nakon prijave čoveka koji je pretio da će skočiti sa balkona jedne stambene zgrade."

"Utvrdili smo da su policajci bili prisutni više od sat vremena i pokušali da ubede čoveka da uđe sa balkona. Čovek je zatim udaren tejzerom dok je bio na balkonu i pao je nekoliko spratova niže na zemlju."


"Čovek je sa povredama opasnim po život prevezen u bolnicu i preminuo je kasnije istog dana."

"Sutradan smo proglasili nezavisnu istragu. Naša istraga je u početnoj fazi i obezbedili smo snimak kamera sa tela policajaca dok počinjemo da prikupljamo dokaze", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Žena isprebijala policajca, pa dobila po nosu i završila na podu!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA