Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvi put viđen snimak NLO iznad zone konflikta: "Ovo je vrlo opasno"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Snimak je iz 2022. godine.

  • 3
NLO Pentagon Printskrin: US Department od Defense

Neidentifikovani leteći objekti (NLO) u zonama konflikta mogu izazvati nenamernu unakrsnu vatru jer sukobljene strane ne znaju čiji su.

Pentagon je objavio snimak neidentifikovanog letećeg objekta u zoni aktivnog konflikta na Bliskom istoku tokom 2022. godine.

Takvi objekti u zonama konflikta vrlo su opasni jer mogu izazvati nenamernu razmenu vatre, kaže istraživački novinar Džeremi Korbel za Fox News.

Kratak video-snimak leteće metalne kugle koja leti velikom brzinom prikazan je u sredu na saslušanju pred Potkomiteta Senata za oružane službe o rastućim pretnjama i kapacitetima.

Prvi put se vidi objekat koji se kreće iz gornjeg desnog ugla ekrana ka levom donjem delu. Privremeno nestaje iz vidokruga a onda se opet na kratko pojavi.

Video: Snimak NLO na Bliskom sukobu 2022.

"Ovo su svi podaci koje imamo o tom događaju. Nije moguće potpuno identifikovati objekat samo na osnovu snimka", kaže Šon Kirkpatrik, direktor Pentagonove Kancelarije za rešavanje anomalija iz svih domena (AARO).

Kugla s Bliskog istoka iz 2022. smatra se "nerešenim slučajem“, rekao je Kirkpatrik senatorima, a snimak je podsetio novinara Džeremija Korbela na "Mosulsku kuglu“, metalnu kuglu sličnog izgleda koju je snimio američki špijunski avion iznad Mosula u Iraku 2016. godine.

Korbel je podelio sliku "Mosulske kugle“ iz 2016. sa Fok Nevs Digital-om tokom intervjua u februaru.

Pitanje neidentifikovanih anomalnih pojava (NAP), kako vlada naziva NLO, u aktivnoj zoni sukoba stvara potencijalne probleme jer borci ne znaju čiji su to objekti, rekao je Korbel.

"To izaziva dodatni nivo zabrinutosti zbog verovatnoće nenamerne unakrsne vatre“, rekao je Korbel za Fox Nevs Digital nakon što je video saslušanje u sredu. "Potencijal za pogrešnu identifikaciju mogao bi biti razoran i trebalo bi da bude poziv na akciju za bezbednost naših vojnika".

Kirkpatrik je tokom svoje prezentacije u Senatu predstavio infografiku koja pokazuje kako je uočavanje metalne kugle na Bliskom istoku 2022. u skladu sa drugim uočenim sličnim slučajevima u regionu.

Prema njemu, nema pokazatelja zagonetnih tehničkih mogućnosti, niti očigledne pretnje po bezbednosti vazdušnih sredstava.

Ovo je bio jedan od dva specifična incidenta - od oko 650 koje Pentagon prati - o kojima se raspravljalo tokom saslušanja, što je tek druga sednica u Senatu o neidentifikovanim letećim objektima u poslednjih 50 godina.

Snimak NLO-a koji leti iznad Bliskog istoka 2022. pokazuje objekat sfernog oblika kakvi se pominju u 52 odsto svih izveštaja AARO.

Korbel je u intervjuu u februaru rekao da SAD sada obaraju objekte iznad svoje teritorije, a da ih pre toga ne identifikuju, govoreći o četiri objekta u vazduhu, uključujući kineski špijunski balon, koji su bili oboreni u američkom vazdušnom prostoru.

"Tek sada se propisuju pravila o tome kako i zašto možemo da pucamo na objekte", dodao je.

Kirkpatrik je pak naglasio da je potrebno više informacija i podataka poslati AARO-u  kako bi bili radili na rešavanju "nerešenih slučajeva“.

"Radimo sa zajedničkim štabom na izdavanju uputstava svim službama i komandama koje će zatim utvrditi koji su zahtevi za izveštavanje, blagovremenost i svi podaci koji su nam potrebni da nam budu dostavljeni i zadržani od svih povezanih cenzora“, rekao je Kirkpatrik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas salamander🤡

    21. april 2023 | 17:29

    Ja bih pre rekao da je ovo zapadno fasisticka propaganda volim sto grcaju u inflaciji a kako nemci izjavise da Rusi sada izvoze vise nego sto su izvozili azija Arabien Afrika a mozda ipak nemci uvoze Rusko od arapa samo po vecoij ceni

  • Pp

    21. april 2023 | 16:48

    Vidi se lepo da je u pitanju helikopter.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA