Vreme čitanja: oko 1 min.

Naredio ubistvo vlasnika hotela u kojem je radio, sve vreme tvrdi da je nevin: Biće pogubljen sledećeg meseca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogubljenje je zakazano za 18. maj

  • 0
Richard Glossip pogubljenje zatvorenik Oklahoma Foto: Tanjug/AP

Zatvorenik osuđen na smrt Ričard Glosip biće pogubljen sledećeg meseca, nakon što je sud u Oklahomi potvrdio osudu za ubistvo.

Glosip (60) je osuđen na smrt jer je 1997. godine naredio ubistvo Barija Van Trisa, vlasnika hotela u Oklahoma Sitiju u kojem je radio.

Sve vreme je tvrdio da je nevin.

Rukovodilac motela, Džastin Snid, priznao je da je opljačkao Van Trisa i pretukao ga na smrt bejzbol palicom, ali je tvrdio da je to učinio tek nakon što mu je Glosip obećao da će mu platiti 10.000 dolara da to uradi.

Snid, koji je završio sa doživotnom kaznom zatvora, bio je ključni svedok u dva odvojena suđenja za ubistvo Glosipu, a oba su završena osudom i smrtnom kaznom.

Ranije ovog meseca, generalni tužilac Oklahome Gentner Dramond pozvao je sud da odbaci Glosipovu osudu, tvrdeći da je Snid lagao porotu o svom mentalnom zdravlju i upotrebi droga.

Čekajući novo suđenje, Dramond je rekao da postoje drugi problemi u vezi sa zločinom, uključujući dokaze koji su uništeni.

Advokat osuđenog Don Najt rekao je da će nastviti da traži novo suđenje.

Pogubljenje je zakazano za 18. maj.

Godine 2015. njegovo pogubljenje je zaustavljeno, ali kada su zatvorski službenici shvatili da su primili pogrešnu smrtonosnu drogu.

Nakon zabune, pogubljena su bila prekinuta u Oklahomi skoro sedam godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA