≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pentagon kadar po kadar raščlanio snimak NLO-a: "Ovo je zaista nepravilno"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Očekuje se da će detaljan izveštaj o izveštajima o NLO biti objavljen negde ovog leta, verovatno u julu.

  • 1
NLO, američka vojska snimila nlo Printscreen: Youtube/To The Stars Academy of Arts & Science

Pentagon je objavio snimak prijavljenog NLO-a koji leti velikom brzinom u blizini dronova "Air Force MK-9 Reaper" koji je "pokazao neke zaista zanimljive stvari za koje su svi mislili da su zaista nepravilne".

Objekat je preleteo južnu Aziju ranije ove godine i činilo se da ima pogonski trag, ali je kasnije utvrđeno da je "cenzorski artefakt", objasnio je dr Šon Kirkpatrik.

Bio je to drugi od dva video-snimka koje je direktor Kancelarije za rešavanje anomalija u svim domenima (AARO) pokazao zakonodavcima tokom saslušanja Senatskog pododbora za oružane snage za nove pretnje i sposobnosti 19. aprila.

Prvi je bio "nerešen" UAP – neidentifikovani anomalni fenomen, što je reč koju je vlada stvorila za NLO – u aktivnoj zoni sukoba na Bliskom istoku 2022.

Kirkpatrik je tokom svoje prezentacije pokazao infografiku sa informacijama o viđenju NLO-a u Južnoj Aziji 2023. za koje je rekao da su "rešene".

Pentagon prati više od 650 slučajeva prijavljenih NLO-a koji su preliminarno kategorisani u uobičajene objekte poput balona ili aviona. Oni koji se ne uklapaju ni u jednu od kategorija imaju prioritet prema tome gde su primećeni, rekao je Kirkpatrik.

"Da li su oni vezani za oblast nacionalne bezbednosti? Da li to pokazuje neku anomalnu fenomenologiju koja je od interesa?", rekao je.

"Ako je to samo sferna stvar koja samo lebdi okolo sa vetrom i nema nosivost, to je manje važno od nečega sa nosivim teretom na sebi, a to je manje važno od nečega što manevriše", rekao je Kirkpatrik.

Očekuje se da će detaljan izveštaj o izveštajima o NLO biti objavljen negde ovog leta, verovatno u julu, dodao je on.

Svoju prezentaciju je započeo rekavši da nema definitivnih dokaza o vanzemaljskoj tehnologiji ili vanzemaljskom životu.

Međutim, broj UAP izveštaja se povećao tokom poslednjih nekoliko godina kako stigma povezana sa UAP-ovima polako nestaje i kako vlada pojačava napore da reši potencijalne bezbednosne rizike povezane sa neobjašnjivim objektima na nebu.

Tekući pregled od strane američke obaveštajne zajednice i Pentagona stotina incidenata UAP-a koje je prijavilo vojno osoblje bila je jedna od tehnika koja je pomogla da se identifikuje kineski špijunski balon, rekao je američki zvaničnik u februaru.

Prošlonedeljna javna rasprava bila je tek druga u poslednjih 50 godina u kojoj su poslanici otvoreno raspravljali o NLO-ima. Prva je bia prošlog maja.

Kirkpatrik je rekao da je potrebno više informacija i podataka poslati AARO-u ako se odeljenje nada da će zatvoriti "nerešene slučajeve".

"Radimo sa zajedničkim štabom na izdavanju uputstava svim službama i komandama koje će zatim utvrditi koji su zahtevi za izveštavanje, blagovremenost i svi podaci koji su nam potrebni da nam budu dostavljeni i zadržani od svih povezanih cenzora", rekao je Kirkpatrik.

Bivši mornarički pilot Rajan Grejvs bio je jedan od uzbunjivača koji su se javili da razgovaraju o svojoj interakciji sa potencijalnim NLO-ima.

"Moramo da budemo u stanju da agnostički, kao medij, prihvatimo da postoji neizvesnost i sagledamo je", rekao je Grejvs u martu. "Jer ako to umotamo u sav taj kontekst o malim zelenim ljudima, lajaćemo na pogrešno drvo."

Džeremi Korbel, istraživački novinar i režiser dokumentarnih filmova koji je bio jedini civil imenovan tokom istorijskog saslušanja o UAP-u u Kongresu u maju 2022. godine, rekao je za Fox News Digital da "nijedan video snimak UAP-a neće učiniti slučaj NLO-a stvarnošću".

"Taj slučaj je dosledno pravljen tokom decenija kada su civili i vojni piloti podjednako izveštavali ili snimali objekte, događaje i iskustva koja prkose našem trenutnom razumevanju onoga što je moguće", rekao je on.

"Važno je zapamtiti da je stvarnost konsenzusa ono što diktira naša uverenja, i uvek iznova, konsenzusna realnost se pomera da bi se prilagodila otkrićima i stvarnoj stvarnosti. Moramo se promeniti i prilagoditi kada naučimo nove istine."

"Priznanje prisustva NLO-a je verovatno jedan od onih formativnih trenutaka za čovečanstvo", zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Video: Istina više nije negde tamo: Vanzemaljci postoje, potvrdio Pentagon i objavio snimke NLO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA