≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mala Olga gurnula ruku u električnu mašinu za mlevenje: Baka se na tren okrenula, usledila prava drama

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Stavila sam pola kilograma mesa da sameljem i kada sam završila, isključila sam mašinu i okrenula se ka sudoperi. Ma to je bio sekund! Olga je gurnula rukicu u mašinu i uključila je", prepričava Olgina baka kako je izgledao horor tog dana

  • 3

Dvogodišnja devojčica Olga umalo je ostala bez šake nakon što je ugurala rukicu u električnu mašinu za mlevenje mesa u sekundi kada se njena baka okrenula ka sudoperi.

Jeziva nesreća odigrala se u porodičnoj kući u Mađarskoj prošle sedmice, dok je baka spremala ručak, prenosi Blikk.

"Stavila sam pola kilograma mesa da sameljem i kada sam završila, isključila sam mašinu i okrenula se ka sudoperi. Ma to je bio sekund! Olga je gurnula rukicu u mašinu i uključila je", prepričava Olgina baka kako je izgledao horor tog dana.

Srećom, baka je brzo reagovala i uspela je da isključi mašinu.

"Rukica je upala sve do zgloba i pritisnula ga", rekla je baka, po kojoj je malena Olga dobila ime.

Porodica je odmah uputila poziv hitnoj pomoći, a na lice mesta stigao je spasilački helikopter. Kako lekari nisu uspeli da izvuku rukicu iz mašine za mlevenje mesa, rastavili su je i sa sve detetom je prebacili u bolnicu.

Baka Olgica, iako vidno potresena, u tim trenucima je morala da ostane pribrana. Roditelji devojčice su u trenutku nesreće bili na poslu, i baka je bila ta koja je morala da krene sa malenom u bolnicu.

Srećom, lekari su uspeli da spasu ruku devojčici i ona je nakon nedelju dana otpuštena na kućno lečenje.

"Prošlo je nedelju dana, ali ja i dalje ne dolazim sebi. I dalje mi je loše. Kad sklopim oči samo vidim njenu rukicu u toj mašini. Briga me ako me kazne i osude! Jedino je bitno da mojoj unuki nisu amputirali ruku. Ne mogu da vam opišem koliko sam srećna što su uspeli da joj spasu rukicu", rekla je baka protiv koje je podigntuta prijava zbog ugrožavanja maloletnog lica.

Roditelji devojčice saznali su za nesreću tek posle nekoliko sati. Do tada su malu Olgu uveliko operisali u bolnici u Budimpešti.

"Nema problema sa cirkulacijom, uspeli su da izvrše reparaciju nerava, tako da očekuju da će moći normalno da koristi ruku. Veoma smo zahvalni lekarima, tim profesionalcima koji su učinili čudo", kaže Loran, otac male Olge.

Lorand ne krivi svoju majku za ono što se dogodilo. I sam je svestan da je u pitanju nesreća... A mala Olga, kada je puštena iz bolnice, prvo je otrčala svojoj baki u zagrljaj, piše Blikk.

Dr Ištvan Fule i dr Gabrijela Veber, koji su operisali malu Olgu kažu da nisu mogli da poveruju šta se dogodilo sve dok nisu videli mašinu u kojoj je bila zarobljena ručica.

U akciju spasavanja bili su uključeni i vatrogasci, koji su uspeli da izvuku ruku devojčice.

"Nakon što je izvučena rukica morali smo da se pobrinemo za kosti, tetive, krvne sudove i povrede nerava. Sreća je da smo spasili ruku od amputacije. Nakon operacije cirkulacija oštećenog tkiva se normalizovala, nema znakova infekcije i zato smo uvereni da će joj se ruka skroz oporaviti", rekla je dr Veber za Blikk.

Doktorka kaže da ovo nije prvi put da je videla ovakve povrede, ali ističe da u većini slučajeva epilog bude amputacija.

(Telegraf.rs/Foto: Blikk)

Video: "Pauk" odnosi automobil koji je oborio dečaka (4) u Zemunu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koko

    24. april 2023 | 23:00

    Ima i lepih priča i hvala bogu na tome.

  • Ana

    25. april 2023 | 16:28

    Deca uce kroz slusanje. Dakle, treba deci pricati sta je opasno i sta ne smeju da rade.

  • miami

    25. april 2023 | 01:30

    Odmah im oduzeti starateljstvo nad detetom1 Ocigledno da nisu u stanju da cuvaju dete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA