Vreme čitanja: oko 1 min.

Talibani ubili vođu ćelije Islamske države koja je odgovorna za napad na aerodrom u Kabulu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U napadu na aerodromu u Kabulu ubijeno je 13 američkih vojnika i 170 civila

  • 1
Avganistan Kabul aerodrom Islamska država Foto: Tanjug/AP

Talibani su ubili lidera ćelije Islamske države koja je odgovorna za samoubilački bombaški napad na aerodrom u Kabulu u avgustu 2021. godine u kojem je ubijeno 13 američkih vojnika i 170 civila, saopštili su američki zvaničnici u utorak.

Američka administracija počela je u ponedeljak da poziva rođake vojnika koji su poginuli u napadu i saopštava im da je lider terorističke ćelije ubijen u napadu talibanskih bezbednosnih snaga prethodnih nedelja, piše New York Times.

Američki zvaničnici rekli su da su obaveštajni analitičari SAD shvatili početkom aprila  da je organizator napada čije ime nisu naveli, poginuo u operaicji talibana u Avganistanu.

Nije poznato da li su talibani gađali ciljano lidera IS ili je on ubijen u obračunu talibana i ekstremista, kažu zvaničnici.

Američka istraga ranije je zaključila da je jedan bombaš samoubica odgovoran za eksploziju na aerodromu u Kabulu 2021. godine kada je na hiljade ljudi očajnički pokušuvalao da napusti glavni grad Avganistana usred okupacije talibana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    26. april 2023 | 00:42

    Ima li igde ista na planeti gde Ameri nisu umesali prste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA