Vreme čitanja: oko 2 min.

Zločin potresao Francusku: Telo nestale devojčice (5) nađeno u kesi za đubre, uhapšen tinejdžer

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osumnjičeni je već poznat policiji zbog prethodnih

  • 2
Francuska, ubistvo, devojčica Foto: Jean-Christophe Verhaegen / AFP / Profimedia

U gradiću Rambervil na istoku Francuske dogodio se strašan zločin kada je ubijena petogodišnja devojčica čije telo je pronađeno u kesi za đubre.

Glavni osumnjičeni, koji ima svega 16 godina, već od ranije poznat policiji zbog seksualnih delikata kao što su silovanje i nasilja, navodi izvor upoznat sa slučajem.

Žrtva, petogodišnja devojčica, pronađena je mrtva u kesi za đubre, u stanu koji se nalazi stotinak metara od njene kuće, u utorak popodne. Nestala je dok se igrala ispred kuće oko 15 sati u utorak.

"Ušli smo na samo pet minuta da presvučemo bebu i kad smo se vratili već je bila nestala", rekla je majka. U potragu se uključila lokalna policija.

Oko 16:30 osumnjičeni 16-godišnji tinejdžer obavestio policiju da je upravo pronašao telo devojčice ispred svoje kuće. Kada su stigli, telo deteta je bilo u kesi za smeće u kući u kojoj živi tinejdžer.

Francuska, ubistvo, devojčica Foto: Jean-Christophe Verhaegen / AFP / Profimedia

Tinejdžer u pritvoru

Ubrzo, ovaj tinejdžer je izazvao sumnju policije. Prema izvoru bliskom slučaju, mladića je policija primetila kako luta ulicom nekoliko trenutaka nakon nestanka devojčice. Priveden je posle neprikladnih komentara i s obzirom da je od ranije poznat po problematičnom ponašanju.

Profil tinejdžera je u središtu pažnje istražitelja. U krivičnom dosijeu ovog maloletnika se ne pominje presuda, ali je več optužen za drugo delo.

"On je trenutno optužen u okviru sudske istrage, za otmicu i prisilno zadržavanje, silovanje i seksualni napad na 15-godišnju maloletnicu, za dela počinjena u februaru 2022. godine“, saopštilo je tužilaštvo u sredu.

Zbog ovog prestupa, 16-godišnji mladić je bio smešten u zatvoreni obrazovni centar na godinu dana, a navodno je poštovao odluku o sudskom nadzoru, kaže izvor upoznatom sa materijom.

Gradonačelnik Rambervilera Žan-Pjer Mišel takođe je rekao za Le Parisien da je mladić "poznat opštinskoj policiji, a svakako i žandarmeriji, po delima u vezi sa seksualnim zlostavljanjem”.

Majka nesrećne devojčice jutros je u izjavi novinarima rekla kroz suze da je "skrhana" .

(Telegraf.rs)

Video: Rekonstrukcija ubistva devojčice Lole: Ušla u zgradu, nije stigla do stana, našli je mrtvu u koferu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA