Vreme čitanja: oko 2 min.

Osuđenici pobegli iz zatvora u SAD, jedan nađen mrtav: Trojica još na slobodi, građani na oprezu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vlasti su zamolile stanovnike da budu "ekstremno oprezni", zaključavaju vrata i ne drže ključeve ili oružje u vozilima

  • 0
Policija američka Čikago Foto: Tanjug/AP

Jedan zatvorenik je umro, a trojica su još u bekstvu u američkoj državi Misisipi nakon bekstva iz zatvora, saopštila je policija.

Veruje se da je begunac Dilan Arington (22) ubio muškarca i ukrao njegov kamion. Policija je zatim saopštila u sredu da je telo Aringtona pronađeno u zapaljenoj zgradi u gradu Kartidž.

Veruje se da je Arington zajedno sa još trojicom zatvorenika za vikend pobegao iz zatvora Rejmond u blizini Džeksona, saopštile su vlasti, prenosi CNN.

Sumnja se da je najmanje jedan od njih pobegao u Teksas.

Zajedno sa Aringtonom, trojica kriminalaca su identifikovana kao 51-godišnji Džeri Rejns i Kejsi Grejson i Kori Harison, obojica po 22 godine. Rejns ima dugu istoriju bežanja iz zatvorskih objekata, uključujući Rejmondov pritvorski centar 2021.

Muškarci su bili u pritvoru zbog raznih optužbi, prvenstveno u vezi sa krađama. Arington je služio kaznu zbog optužbi za krađu vatrenog oružja i automobila.

Meštanima je rečeno da budu na oprezu, dok policija nastavlja potragu za beguncima.

Vlasti su zamolile stanovnike da budu "ekstremno oprezni", zaključavaju vrata i ne drže ključeve ili oružje u vozilima.

Na konferenciji za novinare ranije ove nedelje, šerif okruga Hinds Tajri Džons rekao je da su, nakon što je u nedelju otkriveno da su četvorica zatvorenika nestala, zatvorske vlasti otkrile dve "provale" u zgradi, uključujući i jednu na krovu zatvora.

Vlasti sada veruju da su osumnjičeni u subotu pobegli na krov zatvora i napustili objekat u različito vreme.

Šef policije okruga Džekson Džejms Dejvis nazvao je Aringtona glavnim osumnjičenim za ubistvo lokalca Entonija Vatsa (61).

Vats je ubijen oko 19 sati u ponedeljak nakon što je zaustavio vozilo kako bi pomogao muškarcu, za kojeg se veruje da je Arington, koji je slupao motocikl. Nađen je mrtav na licu mesta, dok je njegovo vozilo nestalo.

U sredu je saopšteno da je policija razmenila vatru sa osumnjičenim koji se zabarikadirao u zgradi. Tom prilikom je jedan policajac upucan u nogu, ali je stabilno. Policajci su videli požar koji je izlazio iz kuće, i posle nekoliko minuta celu ju je progutala vatra.

Unutra je pronađeno neidentifikovana mrtva osoba, koja je zatim identifikovana kao begunac Arington.

Policija traga za ostalim beguncima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA