Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija u Varšavi razvalila kapiju pošto su ruske diplomate odbile da otvore vrata škole

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Odluke se donose u našem centru. Kako naše rukovodstvo odluči, tako će biti", rekao je ruski ambasador u Poljskoj Sergej Andrejev

  • 3
Varšava, Poljska Foto: Pixabay/studioyayo

Ambasada Rusije u Varšavi spremna je za svaku odluku Moskve nakon što su poljske vlasti zaplenile zgradu ruske škole u Varšavi, saopštio je ruski ambasador u Poljskoj Sergej Andrejev.

- Odluke se donose u našem centru. Kako naše rukovodstvo odluči, tako će biti - rekao je on ruskim medijima, odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost prekida diplomatskih odnosa.

Diplomata je takođe rekao da su zaposleni u školi pri ruskoj ambasadi angažovani na selidbi opreme iz zgrade koju su zaplenile poljske vlasti.

- Zvanično ćemo poslati protestnu notu, nakon završetka vikenda u utorak. Danas i sutra su slobodni dani - rekao je ambasador.

On je saopštio i da će škola pri ruskoj ambasadi nastaviti sa radom 10. maja, samo u drugoj zgradi.

Poljske vlasti su 1. marta prošle godine najavile početak procesa zaplene nekretnina u Varšavi, za koje se smatra da su u „nelegalnom posedu Rusije“. Reč je o zgradama u ulici Keleckoj 45, gde se nalazi škola, i u ulici Sobjeski 100, gde su ranije živele ruske diplomate, a sada zgrada nije naseljena i potreban joj je remont.

Ranije je dopisnik Sputnjika javio da su predstavnici gradskih vlasti u Varšavi u pratnji policije stigli ispred zgrade škole pri ruskoj ambasadi. Nakon što su ruske diplomate odbile da otvore vrata, policija je razvalila kapiju i ušla unutra. Na lice mesta stigao je i ruski ambasador Sergej Andrejev. Zamenik ambasadora je rekao da su poljske vlasti dale rok zaposlenima u školi da do 18 sati napuste zgradu, prenosi Sputnjik.

(Telegraf.rs)

Video: Zapalio se rezervoar za gorivo u Sevastopolju, sumnja se na napad dronom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    30. april 2023 | 17:23

    POLJSKA CE PROCI KO UKRAJINA..RAZVSLJENA ..SPALJENA..UNISTENA

  • Poljska

    30. april 2023 | 21:39

    Nije ukraina puno je jaca vojno a i clanica je nato saveza al da izazivaju bas izazivaju

  • mihailovic

    30. april 2023 | 21:29

    RAZVALICE VARSAVU I CELU POLJSKU RUJE VRLO USKORO, PROCI CE KAO UKRAJINA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA