Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznanici o Danijelu osumnjičenom za ubistvo male Lene: "Puno je pio, skoro je dobio drugo dete"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija i dalje ne zna kako je Danijel T. ušao u učenički dom gde je Lena ubijena

  • 0
Nemačka Karlsruhe Karlsrueu talačka kriza Foto: Thomas Riedel / AFP / Profimedia

Kriminalistička policija uhapsila je prošle nedelje Danijela T. (25), zaposlenog u gradskoj čistoći zbog sumnje da je ubio devojčicu Lenu u učesničkom domu St. Jozef u Vunzidlu u Nemačkoj.

On je uhapšen u četvrtak rano ujutru, a njegov kolega rekao je za BILD da u tom trenutku "nije delovao uznemireno".

Dodao je i da im je čak kazao kako su policajci možda došli zbog ilegalnog internet priključka. "Ali mi smo se pitali, zar bi kriminalistička policija zato došla".

Sutradan je usledila šokantna vest za njih: sudija je poslao Danijela T. (25), oca dvoje dece, u istražni zatvor zbog sumnje da je umešan u ubistvo i seksualne delikte.

"Bio je totalni usamljenik, nestajao bi odmah posle posla. Stalno smo pričali o ubistvu tog deteta. Ali on se nije upuštao u to. Pritom je imao turu oko učeničkog doma", rekao je njegov kolega dodajući da su uvek išli po troje, te da ni u jednom trenutku Danijel nije radio sam.

Policiji i dalje nije jasno kako je Danijel T. u noći između 3. i 4. aprila mogao da dođe u učenički dom. U trag su mu ušli analizom poruka. Dotad glavnoosumnjičeni 11-godišnjak je očigledno vrlo dobro poznavao Danijela T.

Poznanici su ovako opsaili ovog komunalnog radnika koji je s porodicom živeo u kući sa velikim dvorištem u Tirshajmu, desetak kilometara od učeničkog doma: "On potiče iz teške socijalne sredine, roditelji su primali socijalnu pomoć, u školi nije bio baš najbolji", priseća se njegova bivša komšinica u razgovoru za BILD.

"Prvo dete sa 18 dogodilo se slučajno. Pio je puno i svađao se sa verenicom", rekli su njegovi tast i tašta. "Pošto je stalno bio na bolovanju, izgubio je posao u pekari, zatim je bio prodavac a samo godinu dana bio je zaposlen u preduzeću za zaštitu životne sredine", rekli su oni. Drugo dete dobio je 10. februara.

Sa komšijama i kolegama s posle retko da je razmenio po koju reč, a ćutao je i pred istražnim sudijom u petak.

"On je jedan smešan tip, ali ubica? Ipak, ako sudija izda nalog za hapšenje, mora da imaju nešto u rukama", kaže njegov kolega, vozać kamiona za odlaganje smeća.

U trenutku ubistva Lena je već tri meseca živela u domu jer su se njeni roditelji sporili oko njenog starateljstva.

Ona je ubijena u noći između 3. i 4. aprila, a njeno polugolo telo na krevetu pronašli su vaspitači. Na osnovu DNK tragova koji su pronađeni na njenom telu uhapšen je dečak (11).

Kada se ostala deca u domu saznala da je Lena ubijena, ponašanje osumnjičenog dečaka je svima bilo sumnjivo jer nije imao nikakvu reakciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA